Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Iličeviću najbolja, Pranjiću najslabija ocjena

Kicker: Iličeviću najbolja, Pranjiću najslabija ocjena

Hrvatski nogometaši koji za kruh zarađuju u Bundesligi i nisu se baš proslavili u utakmicama igranim prošlog vikenda u sklopu 21. kola.

Najbolje je Kicker vrednovao učinak Ive Iličevića (3), a najslabije igru Danijela Pranjića (5). Tako je Iličević u gostujućem porazu njegovog Kaiserslauterna od Hoffenheima 3-2 zaslužio trojku za 90 minuta igre, dok je Srđan Lakić, koji je također odigrao cijeli susret i asistirao za prvi gol svoje momčadi, valoriziran slabijom četvorkom. Treći Hrvat u redovima Kaiserslauterna Stiven Rivić nije ulazio u igru, dok je s druge strane Boris Vukčević ušao u igru u 83. minuti, ali je ostao neocijenjen. Josip Šimunić odgledao je susret s klupe za pričuve.

Petar Slišković ostao je neocijenjen za svoju igru od 75. minute u domaćem remiju njegovog Mainza s Werderom (1-1), dok je Mato Jajalo također ostao bez ocjene za igru u posljednjih devet minuta u domaćoj pobjedi Kölna nad aktualnim prvakom Bayernom (3-2). Danijel Pranjić odigrao je za bavarskog giganta svih 90 minuta i ocijenjen je slabom peticom.

Ostali hrvatski nogometaši u Bundesligi (Pamić, Gavranović, Mandžukić...) ili nisu ulazili u igru ili nisu konkurirali za sastav.

Što se tiče bosansko-hercegovačkih reprezentativaca spomenimo igrače Hoffenheima Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića koji su se istaknuli dvama asistencijama, odnosno postignutim golom. Salihović je ocijenjen trojkom, a Ibišević s 3.5.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.