Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Pranjić i Vukčević dobri, Rakitić i Lakić slabi

Kicker: Pranjić i Vukčević dobri, Rakitić i Lakić slabi

Niti jedan od Hrvata koji su nastupili u utakmicama 18. kola njemačkog nogometnog prvenstva nije se kroz njih mogao pohvaliti pobjedama. Neće moći niti Kickerovim ocjenama.

Iznimno lošim peticama (najbolja je ocjena 1, najslabija 6) za svoje su predstave vrednovani Ivan Rakitić i Srđan Lakić. Rakitić je sudjelovao s 83. minute za Schalke u porazu od HSV-a (1-0), dok je Lakićev Kaiserslautern remizirao 1-1 s Kölnom (Jajalo propustio utakmicu zbog "svinjske " gripe", Varvodić na klupi). Lakić je, podsjetimo, odigrao samo 39 minuta za domaćina, pa napustio teren s crvenim kartonom. Za K'lautern je nastupio i Ivo Iličević i u punoj minutaži zavrijedio prosječnih 3.5.

Jedini bundesligaški ogled kola u kojem se s obje strane centra nalazio barem jedan Hrvat odigran je u Wolfsburgu gdje je istoimeni domaćin remizirao s aktualnim prvakom Bayernom. Bilo je 1-1. Za domaćina je Mario Mandžukić (žuti karton) odigrao cijelu utakmicu i to za ocjenu četiri, a za Bavarce Danijel Pranjić 82. minute. Zaslužio je trojku, najveću ocjenu u konkurenciji Hrvata 18. bundesligaškog kola.

Jednakom ocjenom vrednovan je i nastup potencijalnog hrvatskog reprezentativca Borisa Vukčevića. Strijelac jedinog Hoffenheimovog gola u 2-1 porazu kod bremenskog Werdera utakmicu je odradio u punoj minutaži. Josip Šimunić u igru je ušao u 88. umjesto Vedada Ibiševića (3.5).

Mensur Mujdža, nekadašnji U21 hrvatski reprezentativac, a aktualni član BiH reprezentacije, dobio je četvorku u 2-2 remiju Freiburga kod St. Paulija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.