Sport

Skijanje, Superkombinacija Wengen

Wengen: Ivica sjajno odvozio spust za superkombinaciju

Wengen: Ivica sjajno odvozio spust za superkombinaciju

Ujedno i najbolji u redoslijedu Svjetskog kupa je odlično odradio spust vožnju na Lauberhorn stazi, te je zauzeo šesto mjesto. Međutim, daleko bitnije od samog podatka da je Ivica šesti, zvuči da je stvorio pred slalom ogromnu prednost pred svim pravim suparnicima, odnosno, onima koji mogu biti dobri u slalomu.

Od onih koji mogu Ivicu ugroziti u slalomu najbliže mu je nakon spusta Amerikanac Bode Miller (19 stotinki sporiji), makar je činjenica da Bode teško završava slalomske utrke posljednjih nekoliko godina. Za Ivicom prije slaloma još kaskaju idućim redom: Silvan Zurbriggen (89 stotinki), Benjamin Raich (91 stotinka), Ted Ligety (1.34 stotinke)...

Koliko je Ivica dobar bio u spustu govori i podatak da su sporiji od njega bili sjajni spustaši poput Aksela Lunda Svindala ili, pak, Wernera Heela.

Najbrži je, pak, bio Talijan Christof Innerhofer i to deset stotinki ispred Carla Janke. Na četvrto mjesto se, pak, plasirao Didier Cuche, no njegov rezultat je još uvijek neizvjesnost jer mu zbog moguće pogreške pri vožnji prijeti diskvalifikacija.

Nakon teškog pada na treningu spusta, te unatoč temperaturi, nastupio je hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim, ali je sve to vjerojatno ostavila traga na njemu. Zaostao je za najboljim Innerhoferom 3.62 sekunde, što je bilo dovoljno za pretposljednje mjesto nakon četrdeset nastupa skijaša.

Rezultati, superkombinacija u Wengenu (redoslijed nakon spusta):

1. Christof Innerhofer (Ita) 1:46.69

2. Carlo Janka (Švi) +0.10

3. Beat Fuez (Švi) +0.28

4. Didier Cuche (Švi) +0.49 (moguća diskvalifikacija)

5. Adrien Theaux (Fra) +0.53

6. Ivica Kostelić (Hrv) +0.96

...

34. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.62


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.