Sport

Nogomet, Izbor FIFA i France Footballa

Iniesta: Zasluženo Messi; Xavi: On je korak ispred svih

Za neke očekivano, za druge iznenađujuće Lionel Messi obranio je naslov najboljeg nogometaša današnjice primivši u Zürichu FIFA-inu Zlatnu loptu ispred konkurenata i suigrača Andresa Inieste i Xavija Hernandeza.

Barcelonin Argentinac se obranom naslova uvukao u uski krug nogometaša koji su se nagradom najboljega na svijetu kitili barem dva puta. U finalu natjecanja bio je Barcelonin tercet, a raspodjela glasova u konačnici je Messija (22,65%) svrstala na prvo mjesto ispred Inieste (17,36%) i Xavija (16,48%). Spomenimo i neke od preostalih konkurenata za nagradu koji nisu ušli u najuži izbor. Wesely Sneijder je u glasovanju izbornika i kapetana svih nacionalnih momčadi u FIFA-inom članstvu zauzeo četvrto mjesto, ispred Diega Forlana, Cristiana Ronalda (4%), Ikera Casillasa i Davida Ville.

Prvi su Messiju na nagradi koja ujedinjuje nagrade Međunarodne nogometne federacije i France Footballa čestitali "poraženi" suigrači, pa je tako Iniesta izjavio:

- Messi je u potpunosti zasluženo proglašen najboljim i ja sam zbog toga sretan. Nisam razočaran, sam dolazak ovdje za mene je nagrada.

Xavi je zapljeskao Messiju i dodao:

- On je korak ispred svih, bez ikakve rasprave najbolji je na svijetu. Ponosan sam što sam bio u konkurenciji.

Oglasili su se još neki igrači španjolskih prvaka. Gerard Pique i David Villa složili su se u ocjeni da je Messi zasluženo trijumfirao. Pique je dodao i da je njegova nagrada zapravo "nagrada cijele momčadi", a Villa da "Iniesta i Xavi nemaju za čime žaliti, iako su i sami mogli do pobjede. I još i uvijek mogu budući da je pred njima još mnogo nogometnih dana."

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.