Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Iličević i Lakić među igračima koji su obilježili polusezonu

Iličević i Lakić među igračima koji su obilježili polusezonu

Njemački portal Sportal.de donio je popis deset najboljih nogometaša po pojedinim pozicijama koji su obilježili jesenski dio bundesligaške sezone.

Tako je izdvojeno deset najbolje ocijenjenih vratara, obrambenih i veznih igrača, kao i napadača. Na popisu su se našla i dvojica Hrvata, oba iz Kaiserslauterna, pa je tako Ivo Iličević zauzeo peto mjesto na popisu najboljih veznjaka, a Srđan Lakić sedmo na listi najboljih napadača.

Iličevićeva je prosječna ocjena u polusezoni 2.93, a u komentaru zaslužene ocijene stoji:

"Pet golova i šest asistencija u 14 nastupa dovoljno govori o njegovom doprinosu, a jedina je zamjerka nadostatak samokontrole, pa je tako primjerice u zadnjoj minuti utakmice protiv Bayerna zaradio prvo žuti, pa crveni karton".

Najbolje ocijenjeni veznjak (2.26) nakon prve polovice prvenstva je Turčin u redovima prvoplasirane Borussije Dortmund Nuri Sahin. Među deset najboljih ugurala su se još trojica igrača Borussije, pa je tako drugi Sven Bender (2.68), četvrti Mario Götze (2.89), a šesti Shinji Kagawa (2.97).

Lakić je sedmo mjesto najboljih napadača zaslužio s 11 golova i 1 asistencijom u 16 nastupa, uz prosječnu ocjenu 3.13. Najbolje ocijenjeni napadač polusezone je Mario Gomez s ocjenom 2.85, a slijede ga Demba Ba (Hoffenheim, 3.03) i Jefferson Farfan (Schalke, 3.04). Ispred Lakića su se još ugurali Demba Pappis Cisse, Hugo Almeida i Didier Ya Konan, a kažimo da je deveti na listi bosansko-hercegovački napadač Edin Džeko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.