Sport

ATP Chennai

ATP Chennai: Čilić na Nishikorija, Dodig na Daniela

ATP Chennai: Čilić na Nishikorija, Dodig na Daniela

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u 1. kolu ATP turnira u indijskom Chennaiju protiv 21-godišnjeg japanskog igrača Keija Nishikorija.

Čilić je u prethodne dvije godine dva puta osvajao turnir u Chennaiju, a ove godine je postavljen za 2. nositelja. Na svjetskoj rang-ljestvici zauzima 14. mjesto, a protiv Nishikorija, 98. igrača na ATP ljestvici, dosada je igrao dva puta. Čilić je bio bolji 2008. godine u Indian Wellsu, a Japanac mu je uzvratio na lanjskom US Openu pobjedom u maratonskom meču u pet setova.

Čilić je u Chennaiju prvi puta zaigrao 2007. godine, ali je zapeo u 3. kolu kvalifikacija. Godinu nakon toga stigao je do polufinala (Južnij), a u prethodne dvije godine je osvajao turnir, pobijedivši domaćeg aduta Somdeva Devvarmana u finalu 2009. godine, odnosno Švicarca Stanislasa Wawrinku u lanjskom finalu.

Uz Čilića, u Chennaiju će zaigrati još jedan hrvatski tenisač, Ivan Dodig, 88. igrač na svjetskoj rang-ljestvici. Njegov suparnik u 1. kolu bit će 32-godišnji Brazilac Marcos Daniel, 96. na ATP ljestvici, s kojim se još nije susretao. Pobjednik tog meča igrat će u 2. kolu protiv boljeg iz ogleda 1. nositelja, Čeha Tomaša Berdycha i Portugalca Frederica Gila.

Chennai je jedan od tri ATP 250 turnira koji se igraju na tvrdoj podlozi u prvom tjednu nove sezone. Nagradni fond je 398.250 dolara.

U australskom Brisbaneu je nagradni fond 422.000 dolara, a popis nositelja predvode Šveđanin Robin Söderling i prošlogodišnji pobjednik, Amerikanac Andy Roddick. Za turnir u Dohi vrijedan 1.024.000 dolara još nije napravljen ždrijeb za glavni turnir. U Kataru će zaigrati dvojica najboljih tenisača svijeta, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.