Sport

Nogomet

Pranjić: U Heerenveenu bih htio zaključiti karijeru

Pranjić: U Heerenveenu bih htio zaključiti karijeru

"On je milijunaš, ali ne zaboravlja svoje korijene. Danijel Pranjić bio je skroman čovjek koji je naporno radio u Hrvatskoj".

Uvod je ovo teksta objavljenog u petak u Leeuwarder Courantu, najstarijem nizozemskom dnevniku, kroz čije se retke podsjeća da je Pranjić u Heerenveenu proveo četiri godine prije no što je ostvario transfer u minhenski Bayern. "Nije zaboravio da mu je obitelj gladovala zbog kupnje novih kopački", podsjeća se.

- Prvu sam mjesečnu plaću zarađenu u Heerenveenu poslao ocu. Bilo je to 18.000 eura - prisjeća se Pranjić koji je uživao u četiri godine provedene u nizozemskom klubu.

- Vjerujte mi da bih za mnogo manju plaću ostao ovdje, za nekih 800.000 eura po sezoni potpisao bih trogodišnji ugovor. Mojoj supruzi i meni u Heerenveenu je bilo lijepo, ali takvu ponudu klub nije htio prihvatiti. Glupo. Onda je stigao poziv iz Bayerna - dodao je nogometaš minhenskog diva čija se mjesečna primanja sada kreću oko 150.000 eura i koji je u klubu osjetio najveću strast jakih utakmica Lige prvaka u kojoj je prošle sezone njegova momčad igrala finale (poraz 2-0 od Intera).

- Odigrao sam gotovo sve utakmice, ali ne i tu posljednju. Nikada se toliko u životu nisam razočarao.

Upitan postoji li mogućnost da se vrati u Heerenveen, Pranjić je odgovorio:

- Ako to može pomoći, karijeru bih zaključio u Heerenveenu. Najozbiljnije to mislim, to je klub koji mi je dao vjetar u leđa i bio dobar prema meni. Ne zaboravljam takve stvari.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.