Sport

Nogomet, NK Zadar

NK Zadar duboko u procesu privatizacije, prof. Bajlo prvi čovjek kluba

NK Zadar duboko u procesu privatizacije, prof. Bajlo prvi čovjek kluba

Prof. Bajlo od danas je i predsjednik i direktor kluba

Na jutros održanoj press konferenciji u prostorijama NK Zadra, prof. Bepo Bajlo izvijestio je medije o napretku privatizacijskog procesa zadarskog prvoligaša, ali i o promjenama u upravljačkoj strukturi kluba.

- Jučer je održana druga godišnja redovna Skupština kluba, a na dnevnom redu se praktički našla samo jedna točka, a to je preoblikovanje kluba u sportsko dioničko društvo. Na ovom projektu radi jedna zagrebačka revizijska kuća, a revizija je obuhvatila period od proteklih pet godina. Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa stiglo nam je potom zeleno svjetlo za izradu elaborata - u uvodu će prof. Bajlo, te nastavlja:

- Za izradu elaborata bila su potrebna oko tri mjeseca, a prije dva dana poslat je nadležnom ministarstvu. To je zaista opsežan dokument i biti će im potrebno nešto vremena da ga prouče, pretpostavljamo oko tri do četiri mjeseca, a možda i duže. Kad nam iz ministarstva vrate elaborat, on se prosljeđuje gradskom Poglavarstvu i tu počinje stvarni proces privatizacije - zaključio je Bepo, te nas izvijestio o promjenama u upravljačkoj strukturi kluba:

- Dok se ne dovrši proces preoblikovanja, ja ću obnašati sve dužnosti u NK Zadru, jer sam ipak ovdje najstariji i najiskusniji. Ljudi iz kluba i skupštinari su me predložili, a ja sam to i prihvatio premda to nije lagani posao. Od danas sam ja službeno i predsjednik i direktor i sportski direktor kluba - zaključio je prof. Bajlo.

Nadodajmo još kako je najavio i povratak dugogodišnjeg kapetana Zadra, Jakova Suraća, u trenažni proces, a potom i u natjecateljski nogomet. On će ujedno biti i najveće pojačanje kluba u zimskom prijelaznom roku s obzirom da su uvjeti na nogometnom tržištu za NK Zadar izrazito nepovoljni.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.