Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

FIFA: Zbog Hrvata danas sjaji Kaiserslautern

FIFA: Zbog Hrvata danas sjaji Kaiserslautern

FIFA.com, službena internet-stranica Međunarodne nogometne organizacije, naširoko je opisala trenutačno stanje Bundesligaša Kaiserslauterna i poseban naglasak stavila na tri hrvatska nogometaša koja igraju u tom dresu.

U tekstu se autor prisjeća ne tako davnih vremena kada se ugledni njemački Bundesligaš mučio u drugoligaškom okruženju. Četiri godine, od 2006. do ove sezone, su pokušavali vratiti sjaj i vratiti se u prvoligaško društvo, a to im je uspjelo tek prošle sezone. Danas je Kaiserslautern solidan prvoligaš, nalaze se na 12. mjestu ljestvice. Imali su nekih dobrih i nekih nešto slabijih serija, no važno je za njihove navijače da opet gledaju svoje miljenike u srazu s Bayernom, Borussijom Dortmund, Hamburgom, Werderom... I sada su tamo gdje im je mjesto.

- Bilo je dosta padova i uspona od 2008. godine, kada sam došao u Kaiserslautern. No, uvijek je bilo vidljivo da klub zna kojim putem treba krenuti. I prošle sezone smo u tome uspjeli. Vratili smo klub u prvu ligu i sada smo prepuni motiva dokazivati iz kola u kolo da nam je tu i mjesto - rekao je za FIFA.com hrvatski nogometaš Srđan Lakić.

Nekadašnji proslavljeni njemački reprezentativac Stefan Kuntz (danas predsjednik Kaiserslauterna, op.a.) je kao trener započeo s planom povratka u prvu ligu, a naslijedio ga je današnji trener Marco Kurz, koji je na odličnom glasu, kako među igračima, tako i među članovima uprave kluba i navijačima.

- Zadovoljan sam sezonom, devet postignutih pogodaka nije mala stvar. No, od nogometaša sam koji se želi stalno iznova dokazivati. Mogu još bolje, i ja i cijela momčad - u nastavku govori 27-godišnji Lakić koji se trenutačno nalazi na diobi trećeg mjesta ljestvice strijelaca Bundeslige.

U posljednjim kolima je on, kao središnji napadač, uz potporu krilnih napadača, također dva Hrvata Ive Iličevića i Stivena Rivića, najveća snaga kluba, a FIFA.com piše kako "baš zbog trojice Hrvata danas Kaiserslautern opet prvoligaški sjaji".

- Mislim da se svaki nogometaš osjeća sjajno u klubu. Voljni smo graditi se kao pojedinci i kao momčad, a imamo potporu svih - rekao je, pak, Ivo Iličević, a nadovezao se i treći Hrvat u momčadi Stiven Rivić.

- Kada sam odigrao premijerni meč ove sezone, onaj protiv Stuttgarta, osjećao sam se ponosnim. Izašao sam na travnjak, a 50.000 navijača su, svi do jednog, bili uz nas. Osjećamo se odlično u klubu i gušt je ovdje raditi, igrati i trenirati.

Na kraju je Ivo Iličević, koji se nedavno po prvi put našao na reprezentativnom popisu Hrvatske, dao zanimljivu izjavu:

- Hrvatska ima dobru momčad i plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine bi bila kruna rada i naše jake momčadi. Moj nastup na takvom turniru bi bilo ispunjenje sna, no u ovom momentu je sav moj fokus ipak baziran na Kaiserslautern.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.