Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Derbi bez golova, Klasnić zabio

Premiership: Derbi bez golova, Klasnić zabio

Manchester City i Manchester United odigrali su 157. po redu gradski derbi i u utakmici na stadionu "građana" podijelili bodove 50. puta. Bilo je 0-0.

Nije to bila utakmica koja je obilovala šansama, a ono malo što ih je bilo ili su bile "jalove" prilike, ili su se Hart, sa strane domaćina, i Van der Sar, s gostujuće strane, istaknuli reakcijama, pa ostaje zapisano da uz pedeset podjela bodova slavniji United i dalje vodi u omjeru 65-42.

U utakmici u kojoj je ponos nalagao da je važnije ne izgubiti United je ostao jedina neporažena momčad lige, no s omjerom od po šest pobjeda i remija napravio još jedan korak unatrag u odnosu na Chelsea koji je s minimalnih 1-0 svladao Fulham i dodatno se otisnuo na vrhu ljestvice najboljih engleskih momčadi.

Dodajmo ovome da je sjajno posljednjih pola sata utakmice, koliku je minutažu dobio, iskoristio hrvatski napadač Boltona Ivan Klasnić. U svojoj četvrtoj prvenstvenoj utakmice ove sezone istaknuo se pogotkom vrijednim boda koji je osvojen na Goodison Parku kod Evertona u 1-1 remiju. Domaćin ga je izborio golom Beckforda u sudačkoj nadoknadi.

Drugi je to ligaški gol sezone za hrvatskog napadača, a treći ukupno nakon što je zatresao mrežu i u Liga kupu za pobjedu protiv Southamptona. Klasnić je gol zabio malo iskosa s desne strane iz blizine na asistenciju Matthewa Taylora.

Nakon četiri uzastopne utakmice Liverpool nije pronašao put do pobjede. "Probuđeni" Fernando Torres ponovno je zabio, međutim, "redsi" su kod Wigana odigrali 1-1.

Nikola Kalinić startao je za Blackburn kod Newcastlea, ali i izašao iz igre u 52. minuti u pobjedi 2-1. 

Premiership 12. kolo:

Aston Villa - Blackpool 3-2 (Downing 28, Delfouneso 60, Collins 89 /Harewood 45, Campbell 87)

Chelsea - Fulham 1-0 (Essien 30)

Newcastle - Blackburn 1-2 (Carroll 47 / Pedersen 3, Roberts 82)

West Ham - West Bromwich Albion 2-2 (Parker 43, Piquionne 50-11m / Odemwingie 38-11m, Ibanez 71)

Wigan - Liverpool 1-1 (Rodallega 52 / Torres 7)

Wolverhampton - Arsenal 0-2 (Chamakh 1, 90)

Everton - Bolton 1-1 (Beckford 90+2 /Klasnić 78)

Manchester City - Manchester United 0-0


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.