Sport

Nogomet, Premiership

City umjeto Mancinija želi - Mourinha

City umjeto Mancinija želi - Mourinha

Novac u kojem pliva, vlasniku Manchester Cityja, šeiku Mansouru bin Zayedu al-Nahyanu, dao je ideju da krene u misiju koja se zasad čini potpuno nemogućom - dovođenje Josea Mourinha.

Nije tajna da je pozicija talijanskog menadžera Roberta Mancinija sve nesigurnija, posebno nakon tri uzastopna poraza, dva u Premierligi (Arsenal, Wolverhampton) i jednog u Europa ligi (Lech).

Iako čelnici kluba u javnim istupima podržavaju trenera, svaki sljedeći neuspjeh bi mogao značiti i njegov odlazak s Eastlandsa. A u tom slučaju Mansour je spreman ispisati na ček iznos za koji smatra da će slomiti i aktualnog trenera Real Madrida.

- Ako se raziđemo s Mancinijem, postoji samo jedan jasan kandidat koji bi ga mogao zamijeniti. Izvršni odbor neće imati pravo odlučivanja, odluka će stići izravno od vlasnika, a nije tajna da on voli Mourinha - prenosi Mirror izjavu neimenovanog izvora iz kluba.

Unatoč želji arapskog milijardera, doista se čini nemogućim da Mourinho uskoro dođe u Manchester City. Ovo je ljeto došao u Real u kojem mu sjajno ide, a isto tako, ni u Madridu nema malu plaću. Teško je stoga vjerovati da bi mogao napustiti Santiago Bernabeu prije nego što ponovi uspjehe kakve je imao u Portu, Chelseaju ili Interu.

Svjesni su toga i u Cityju, pa imaju i rezervne i znatno realnije opcije - bivšeg trenera Aston Ville Martina O'Neilla i aktualnog menadžera Tottenhama Harryja Redknappa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.