Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Pranjiću najbolja ocjena u karijeri

Kicker: Pranjiću najbolja ocjena u karijeri

Hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić ponio je epitet igrača utakmice u susretu 10. bundesligaškog kola protiv Freiburga.

Susret je igran u petak, a Pranjić (svih 90 minuta) je u 4-2 pobjedu Bayerna na Allianz Areni ugradio tri asistencije. Donijelo mu je to u njemačkom magazinu Kickeru najvišu ocjenu od svih sudionika utakmice, 1.5, što je njemu osobno najbolja ocjena u Bundesligi otkako je stigao u Bayern iz Heerenveena prije nešto više od godinu dana.

U istoj utakmici za Freiburg je nastupio i Zvonko Pamić, koji je ušao u igru u 77. minuti, te je ostao neocijenjen.

Od ostalih hrvatskih nogometaša najbolju je ocjenu zaradio Srđan Lakić (3), koji je zabio posljednji gol za 3-0 pobjedu svog Kaiserslauterna nad Borussijom Mönchengladbach. Bio mu je to šesti gol sezone, a odigrao je svih 90 minuta.

Trojkom je ocijenjen i hrvatski vratar Miro Varvodić u 3-2 domaćoj pobjedi svog Kölna nad HSV-om. U istoj je utakmici Mato Jajalo za pobjednički sastav dobio priliku u posljednje četiri minute, te je ostao neocijenjen, dok je s druge strane Mladen Petrić (90 minuta), koji je zabio glavom za 1-1, valoriziran ocjenom 3.5.

Mario Mandžukić sudjelovao je u Wolfsburgovoj 2-0 pobjedi nad Stuttgartom od 66. minute, no, ostao je neocijenjen za svoj učinak, dok je u istoj utakmici dvostruki strijelac Edin Džeko zaradio dvojku.

Ivan Rakitić najlošije je ocijenjeni Hrvat 10. kola njemačkog prvenstva s peticom. Njegov je Schalke poražen kod kuće od Bayer Leverkusena 1-0, a Rakitić je odigrao cijelu utakmicu. Mario Gavranović je ušao u 86. minuti, te očekivano nije ocijenjen za tako kratak period proveden na travnjaku.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.