Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Bundesliga: Pranjić trostruki asistent!

Bundesliga: Pranjić trostruki asistent!

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić s tri je asistencije dao golemi doprinos domaćoj pobjedi svog Bayerna protiv Freiburga 4-2 u prvom dvoboju 10. kola Bundeslige.

Pranjić je odigrao svih 90 minuta na poziciji lijevog braniča, dok je Ivica Olić ostao na klupi cijelu utakmicu. Za goste je Mensur Mujdža, nogometaš s BiH i hrvatskim državljanstvom, odirao cijelu utakmicu, Zvonko Pamić je ušao u igru u 77. minuti, a Ivica Banović je, kao i Olić, odgledao dvoboj s klupe.

Sjajno je Pranjić iskoristio svoju priliku, jer je dva puta bio izravni asistent iz kornera za prva dva gola Bavaraca, a potom je bio dodavač i za treći gol domaćina.

Bayern je poveo u 39. minuti. Pranjić je odlično ubacio loptu iz kornera lijevom nogom s desne strane, a njegovu upotrebljivu loptu iskoristio je Argentinac Martin Demichelis koji je odlično skočio i glavom loptu smjestio u mrežu. Prema preslikanom scenariju, ali na drugoj strani igrališta, Bayern je poveo s 2-0 u 61. minuti. Opet je Pranjić sjajno ubacio lijevom nogom, pronašao je dobro postavljenog suigrača kao da u nozi ima navigacijski sustav, samo što je ovoga puta strijelac bio Mario Gomez koji je samo podmetnuo glavu , te iz blizine lakoćom loptu zabio u mrežu.

Gosti su se vratili u utakmicu golom Reisingera u 64. minuti, no, samo osam minuta kasnije je Bayern opet poveo s dva gola razlike. Pranjić je nakon lijepog prodora po lijevoj strani povratnom loptom pronašao Anatolija Timoščuka, a Ukrajinac je preciznim udarcem u suprotni kut gostujućeg vratara stigao do svog prvog pogotka u karijeri u Bundesligi u Bayernovom dresu.

U 80. minuti je Kroos zabio za 4-1, a u 87. je Braafheid autogolom postavio konačnih 4-2.

Dodajmo da su Pranjiću ovo bile prve tri asistencije ove sezone u Bundesligi. Ukupno ih je, u 28 prvenstvenih nastupa za Bayern u karijeri, upisao šest, uz jedan pogodak.

Bayern je ovom pobjedom skočio na 7. mjesto, sada s 15 bodova. Isti broj bodova ima i Freiburg koji je sada točno ispod Bayerna, na osmoj poziciji.

Bundesliga, 10. kolo:

Bayern – Freiburg 4-2 (Demichelis 39, Gomez 61, Timoščuk 72, Kroos 80 / Reisinger 64, Braafheid 87 – ag)

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.