Sport

Nogomet, Liga prvaka

LP: Cluj pobijedio sam sebe, Basel slavio u Rimu

LP: Cluj pobijedio sam sebe, Basel slavio u Rimu

Nogometaši Bayerna došli su i do šeste uzastopne pobjede (3-2) na svome terenu u Ligi prvaka, ali točnije bi bilo reći da je Cluj zapravo pobijedio sam sebe na Allianz Areni.

Rumunjski je prvak u 3. kolu skupine E prvi došao do prednosti kod kvalitetnijeg, ali i brojnim ozljedama oslabljenog suparnika. Roberto de Zerbi je u 28. minuti izveo slobodan udarac s desne strane, a u kaznenom j prostoru najviše skočio kapetan gostiju Ricardo Cadu i glavom zakucao loptu iza leđa Hansa Jörga Butta.

No, samo četiri minute kasnije Portugalac se pretvorio u antijunaka nakon što je udarac Tonija Kroosa skrenuo u vlastitu mrežu. Kao da to nije bilo dovoljno, Rumunji su si pet minuta poslije odlučili zabiti još jedan gol. Ubačaj Holgera Badstubera iz kornera, Cristian Panin je prsima preusmjerio u iza leđa svoga vratara Eduarda Stancioiua. U zadnjoj minuti prvoga dijela Cluj je imao veliku priliku zabiti pogodak u pravu mrežu, ali Lacina Traore je, nakon što je izbio sam pred Butta, pogodio stativu.

Nevjerojatni pehovi Rumunja nastavili su se i u drugom poluvremenu. U 77. minuti je Stancioiu obranio udarac Kroosa, odbijenu je loptu pokušao očistiti Felice Piccolo, ali učinio je to toliko traljavo da se ona od noge Marija Gomeza odbila u mrežu. Do kraja je Cluj uspio samo smanjiti zgoditkom Emmanuela Culija u 86. minuti.

Bayern je na klupi imao samo petoricu igrača, a među ozlijeđenima je i dalje i naš Ivica Olić. Drugi hrvatski reprezentativac u redovima njemačkog prvaka, Danijel Pranjić, odigrao je svih 90 minuta i zaradio žuti karton. Kod gostiju je u 76. minuti umjesto Traorea u igru ušao Saša Bjelanović.

Krizu Rome u drugoj je utakmici skupine produbio Basel. Švicarci su slavili u talijanskoj prijestolnici s 3-1 i izjednačili se po bodovima s Romom i Clujom. Alexander Frei je u 12. minuti zabio iz poluvoleja s otprilike 18 metara i najavio potop Rimljana. Domaći su se kratkotrajno vratili devet minuta kasnije nakon što je Marco Borriello izbio sam pred Franca Costanza i lakoćom ga svladao.

No, gosti su do poluvremena vratili prednost, Samuel Inkoom je u 44. minuti pobjegao Johnu Arneu Riiseu i zabio iskosa s desne strane šesnaesterca. Priču je u trećoj minuti sudačke nadoknade zaključio Cabral.

Liga prvaka, skupina E, 3. kolo:

Bayern – Cluj 3-2 (Cadu 32 - ag, Panin 37 - ag, Gomez 77 / Cadu 28, Culio 86)

Roma – Basel 1-3 (Borriello 21 / Frei 12, Inkoom 44, Cabral 90+3)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.