Sport

Nogomet

Redknapp "arsenalizira" momčad, Modrić profitira, Kranjčar trpi

Redknapp

Harry Redknapp je najavio kako će u zimskom prijelaznom roku Tottenhamu osigurati još nekoliko kreativaca kako bi promijenio način igre i igrače iz "bacača čekića i dodavača suparniku nakon čega ih guraju kako bi vratili loptu" u "Arsenalov model, gdje su svi igrači sposobni za pimplanje po terenu i žele loptu, ali je znaju sačuvati od protivnika."

Na ovo ga je nagnao težak poraz od Arsenala (1:4) u Liga kupu prošlog tjedna, kada je napadački orijentirana Wengerova momčad potpuno nadigrala njegove Spurse, a Redknappa se posebno dojmio način na koji su Arsenalovi igrači osvajali loptu od njegovih i onda im je sakrivali beskonačnim točnim dodavanjima po cijelom terenu.

U razgovoru za Times, Redknapp je otkrio planove u siječanjskom prijelaznom roku: Želja mu je vještinu Luke Modrića i Rafaela van der Vaarta dodatno oplemeniti dovođenjem igrača koji su "sposobni potezom riješiti utakmicu".

"Namjeravam pojačati momčad upravo nekolicinom igrača koji znaju s loptom koji bi se uklopili igri u kojoj će nositelji biti upravo oni koji to najbolje znaju od igrača trenutno u momčadi - Van der Vaart i Modrić. Kada imaš takve igrače, ne predaješ loptu tek tako".

Ovakvim razvojem događaja sigurno neće biti zadovoljan Niko Kranjčar, jer Redknapp nije najavio posezanje za unutarnjim rezervama momčadi kako bi je učinio sklonijoj kombinatornoj igri, nego je najavio dovođenje pojačanja, dok mu igrač upravo takvog profila čami na klupi gdje je "trajno" preseljen dovođenjem Van der Vaarta i Baleovim odličnim igrama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.