Sport

Nogomet, Le Championnat

Nova sezona dokazivanja za Dejana Lovrena

Nova sezona dokazivanja za Dejana Lovrena

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren imat će, po mišljenju francuskih medija, novu tešku sezonu u francuskom gigantu Lyonu. Sve će biti protkano novom serijom dokazivanja.

Prošle je sezone Lovren došao u Lyon iz zagrebačkog Dinama, te je tretiran kao prilična zvijezda gledamo li financijski aspekt transfera. Naime, klub sa Gerlanda ga je platio 10 milijuna eura plus određene bonuse, što nije mala svota novca za klubove iz Le Championnata.

Ovog ljeta je Lyon napustio značajan broj obrambenih igrača (John Mensah - Sunderland, Jean-Alain Boumsong - Panathinaikos, Mathieu Bodmer - PSG - Cleber Anderson - slobodan igrač), te se očekivalo da će trener Claude Puel pravu priliku zato dati hrvatskom nogometašu. No, to i nije ispalo tako.

Istina, Lovren je odigrao kompletne dvije posljednje utakmice domaćeg prvenstva, ali je u 1. kolu (protiv Monaca) sjedio na klupi, dok je u 2. kolu odigrao jedno poluvrijeme.

No, u međuvremenu je Lyon doveo i obrambeno pojačanje iz kijevskog Dinama, Papea Diakhatea (namjeravao ga je uzeti i zagrebački Dinamo), što je navelo francuske novinare na zaključak da je Lovren još uvijek nedostojan "goleme uloge u obrani".

No, najveći zagovornik Lovrena je predsjednik kluba Jean-Michel Aulas koji je, ne jednom, naglasio da je "Lovren sjajna budućnost kluba". Aulas je, inače, kažu tamošnji izvori, štovatelj hrvatskih nogometaša i najžešći pobornik toga da Lyon dovede i Milana Badelja iz Dinama.

Međutim, odmah se sjetimo i utakmica Lige prvaka prošle sezone između Bayerna i Lyona kada je baš Aulas, indirektno, naglašavao da mu se čini kako je "Ivica Olić na nekom dopingu".

 

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.