Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Olić i Pranjić: S novom ćemo loptom biti još bolji

Olić i Pranjić: S novom ćemo loptom biti još bolji

Nije Jabulani, al je slična

Prvi put u povijesti Bundeslige od sljedeće će se sezone sve utakmice igrati s jedinstvenom loptom. Dosad je običaj bio da je svaki domaćin, ovisno o sponzoru, birao loptu s kojom će se igrati.

To se, međutim, sada mijenja, a čast ili, bolje rečeno, unosan posao, proizvodnje jedinstvene lopte za Bundesligu pripala je njemačkom proizvođaču sportske opreme Adidasu.

Ista je tvrtka kreirala i kontroverzni Jabulani, loptu s kojom se igralo na upravo završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu i koja je imala mnogo kritičara. Takav slučaj, čini se, neće biti s Torfabrikom, kako glasi naziv nove bundesligaške lopte. Barem ako je suditi prema hrvatskim reprezentativcima Ivici Oliću i Danijelu Pranjiću koji su za Bild dali viđenje Torfabrika ("Tvornice golova").

Nogometaši Bayerna su tijekom prve faze priprema isprobali novu loptu, a s njom su ostvarili i prvu pobjedu u prijateljskim utakmicama, s 12-0 su svladali selekciju udruga navijača svoga kluba.

- Lopta je izrađena od sličnog materijala kao i Jabulani. Kad prvi put igrate s njom, imate malo smiješan osjećaj. Ali, ako je udarite savršeno, može ići zbilja brzo i pravilno. Ja sam se dobro složio s Torfabrikom. Uvijek je bolje igrati cijelo vrijeme s istom loptom - rekao je Olić, a jednako razmišlja i njegov reprezentativni i klupski kolega Pranjić.

- Imao sam dobar osjećaj u igri s novom loptom. Bolje je da ćemo imati jedinstvenu loptu, posebno za našu momčad koja igru temelji na puno točnih pasova.

U zaključku hrvatski je dvojac o jedinstvenoj lopti jedinstveno poručio:

- Nova će nas lopta učiniti još boljima!


Reci što misliš!