Sport

Košarka, Polufinale doigravanja

Jusup: Izmišljeni prekršaj Plaisteda odlučio pobjednika

Jusup: Izmišljeni prekršaj Plaisteda odlučio pobjednika

Aco: Pobjedila je bolja momčad

Cedevita je u Sutinskim vrelima protiv Zadra došla do velike pobjede. Zagrepčani su u napetoj završnici uspjeli izboriti treći susret polufinala doigravanja, koji će se igrati u Krešinom domu, što je trenera Cedevite Acu Petrovića učinilo vrlo ponosnim:

"Danas smo po prvi put u tri utakmice sa Zadrom otkad sam ja ovdje imali ono što je neophodno u bilo kojoj utakmici, a ne samo u playoffu. A to je energija. Mnogo smo radili, krenuli smo s tri izgubljene lopte i dva promašena zicera, ali u svakom driblingu imali smo energiju i bili agresivni. To što imamo valorizacijski indeks za 22 boda veći od gostiju govori da je pobijedila bolja momčad."

O tučnjavi na kraju utakmice u kojoj su isključena petorica igrača Aco nije želio previše govoriti:

"Ne mogu komentirati naguravanje i koškanje izmežu Cara i Kovačevića. Ne želim ulaziti u kalkulacije, no mislim da bi bila katastrofa kad bi ovi igrači koji su bili isključeni (Car, Kovačević, Opačak, Perić i Marsh; op.a.) za sljedeću utakmicu bili suspendirani."

Trener viceprvaka Hrvatske Danijel Jusup nije se mogao pomiriti s praktički nepostojećim učinkom klupe Zadra, koja je zabila samo dva poena (Ivan Batur):

"Kad sam ušao u svlačionicu iskritizirao sam svoje igrače s klupe, koja je zabila samo dva poena. Mi smo imali sedam razlike na kraju prve četvrtine i onda kad smo napravili izmjene u roku dvije minute ušli smo u minus."

Međutim, kao ključan trenutak utakmice Jusup je istaknuo kad je 32.5 sekunde do kraja kod 75-72 u trenucima kad je Zadar bio u bonusu dosuđen prekršaj Trentu Plaistedu na Marinu Baždariću. Jusup je na to burno reagirao i dobio tehničku, što je sasvim prelomilo utakmicu:

"Moram reći da onaj faul na Baždariću, koji je bio ispred mene, nije bio. Na dva razlike suditi takav faul u bonusu mislim da nije u redu i mislim da se tu odlučila utakmica. Osim toga, u ove dvije polufinalne utakmice mi smo danas imali 10, a u Zadru 13 slobodnih bacanja. S druge strane, Cedevita je danas imala 26 slobodnih bacanja, a u Zadru 24. Trice otprilike šutiramo isto i je li riječ o nekom kriteriju ja ne znam, ali činjenica je da je drastična razlika u broju slobodnih bacanja."

Jusup se prisjetio sudaca i u polufinalu Kupa:

"Trebamo ponajprije gledati ono što mi nismo dobro napravili, no mislim da se treba pričati i ovom drugom dijelu. Ne može se dozvoliti da sudac s nepostojećim faulom momčadi koja je u bonusu tako da dva slobodna bacanja. U polufinalu Kupa je isto sudac pogriješio kod one blokade Perića na Gordonu, a sada se i ovo dogodilo u polufinalu prvenstva. Možda je to slučajno, možda nije, ali mislim da to nije u redu."


Reci što misliš!

  Vezane vijesti