Sport

Košarka, Euroliga

Vujčić: Po naslov ćemo ići i sljedeće sezone

Vujčić: Po naslov ćemo ići i sljedeće sezone

Hrvatski centar Olympiacosa, Nikola Vujčić, bio je tek statist finalne utakmice Eurolige u kojoj je Barcelona osvojila drugi klupski naslov pobjedom 86-68.

Odigrao je član najbolje izglasane kombinirane momčadi Eurolige svih vremena tek nešto više od četiri minute, te postigao dva koša i imao jednu osvojenu loptu u utakmici u kojoj je Barcelona mirno i sigurno stigla do prve krune europskih klupskih prvaka nakon 2003. godine.

Ostao je tako Vujčić na dva naslova prvaka Eurolige, oba osvojena u dresu izraelskog Macabbija.

Utakmicu je hrvatski centar prokomentirao za službenu web-stranicu natjecanja:

- Jako smo željeli euroligaški naslov donijeti u Pirej, pa je poraz donio veliko razočaranje. Mislim da razlika u kvaliteti između nas i Barcelone nije takva kakvu iskazuje konačni rezultat utakmice. Jednostavno nismo igrali našu igru i nismo bili agresivni koliko smo trebali biti da bismo došli do naslova pobjednika i pobjede protiv tako jakog suparnika kakva je Barcelona.

- Ne mislim da smo bili preumorni nakon polufinalnog produžetka s Partizanom. Možda je prerano za podrobnije analize, ali je jasno da možemo bolje od ovoga što smo pružili. Od tuda i toliko razočaranje.

- Iz euroligaških finala izlazio sam i kao pobjednik i kao dio poražene momčadi. Nadam se da ću ponovno osjetiti slast slavlja. Dobra smo momčad i možda nam je potrebna još jedna zajednička sezona kako bismo sve stavili na svoje mjesto i ispunili misiju osvajanja ovog naslova. Preostalo nam je okrenuti se grčkom prvenstvu i osvajanju dvostruke krune - zaključio je Vujčić.

Reci što misliš!