Sport

Košarka, NLB liga

Kecman: Bacio sam. Ušla je!

Kecman: Bacio sam. Ušla je!

Baš svaki Partizanov košarkaš nakon večerašnje drame siguran je u jedno. "Ovo je nevjerojatno."

"Prije svega iskrene čestitke Ciboni baš kao i mojim suigračima i stručnom stožeru", reći će nakon večerašnje neopisive drame, presretni Dušan Kecman.

Tvrda utakmica, prepuna pogrešaka i neizvjesnosti stala je na kraju u samo pola sekunde, jednu loptu. Toliko potrebna sreća kao i mnogo puta do sada ponovno se odlučila osmjehnuti Crno-Bijelima. "Jedina ideja koja mi je tada bila na pameti je baciti loptu prema košu. Zaista nevjerojatno. Vidio sam da ima dobru putanju, ušla je i zaista smo presretni", opisat će Partizanov junak samu završnicu.

Dvoboj teškaša, bez previše lepršavosti i maštovitosti, proveden uglavnom u stalnom grču i borbi mišića, naglasit će Kecman, Partizan je mogao zaključiti i prije dodatnog vremena. "Mislim da smo utakmicu sami doveli u ovakvu situaciju. Puno izgubljenih lopti, nepotrebnih prekršaja i pogrešaka, počevši od mene samog. Imali smo priliku završiti utakmicu i prije ali nije išlo. Zadnjim šutom sam ipak sve loše anulirao."

Jedan turnir najbolje četvorice Partizan je osvojio. Sljedeći u Parizu zasigurno će predstavljati nešto veći problem, međutim s novim zlatnim prstenjem krila su sigurno još malo porasla. "Ovakva pobjeda sigurno će nam podići samopouzdanje pred Fina Four Eurolige, u to nema sumnje. Pariz je nova priča ali sada smo još spremniji."

Uglavnom vrlo lijepu atmosferu s uglavnom sportskim navijanjem, zasjenio je potpuno nepotrebni incident manje skupine zagrebačke publike. Međutim, presretni Kecman o ugođaju u Areni imao je samo riječi hvale. "Pohvalio bih sjajnu atmosferu pred gotovo punom Arenom. Volio bih kada bi svaki ovakav događaj bio popraćen ovako, kao pravi spektakl."

"Tomas i Gordon stvarali su nam probleme"

Partizanovo krilo Jan Vesely teško je pronalazio riječi. "Ovakva završnica, prvo Cibonina trica pa naša preko cijelog terena, se stvarno rijetko vidi."

Cibosi su u dobrom dijelu večerašnje utakmice uspjeli iskontrolirati skok - osim kada je bilo najpotrebnije. Četiri nova napada koje je Partizan imao nakon promašenih lopti polovicom produžetka, najbolji su dokaz tome. "Drugo poluvrijeme smo krenuli više na skok, počeli smo biti agresivniji. Posebno u produžetku gdje smo uspjeli preuzeti kontrolu", reći će mladi Čeh.

Vesely će istaknuti kako su obranu s vremenom nekako uspjeli podignuti, ali da napad nije najbolje funkcionirao. "Imali smo puno problema sa Tomasom i Gordon, međutim uspjeli smo ih nekako iskontrolirati. Ma ovo je nevjerojatno. Cibona je zaista jako dobra momčad i zaista smo sretni." Da, prilično nevjerojatno.


Reci što misliš!