Sport

Košarka, Final four EuroCupa

EuroCup: Bilbao Basket i Marko Banić bez finala

EuroCup: Bilbao Basket i Marko Banić bez finala

Košarkaši njemačke Albe iz Berlina i španjolske Valencije igrat će u nedjeljnom finalu Eurocupa u španjolskoj Vitoriji nakon ishoda polufinalnih okršaja Final Foura.

Najprije su Španjolci, koje s klupe vodi Neven Spahija, pobijedili grčki Panellinios 92-80, da bi potom Alba iznenadila španjolski i domaći (s obzirom na to da se igra u baskijskom gradu) Bilbao Basket pobijedivši 77-70.

Berlinski sastav, koji trenira nekadašnji košarkaš Jugoplastike i Cibone Luka Pavićević, predvodio je Amerikanac Adam Chubb s 27 koševa i sedam skokova, dok je Jurica Golemac za 14.5 minuta na parketu upisao pet poena.

Jednu je od lošijih utakmica ove sezone odigrao Marko Banić, hrvatski krilni centar u redovima Baskijaca i službeno najkorisniji igrače sezone Eurocupa. Za 18 minuta provedenih na parketu zabio je četiri koša (2-3 šut iz igre) i dodao samo jedan skok. Damir Markota za sedam minuta na parketu nije se upisao među strijelce, dok je najbolji bio bivši košarkaš Cibone, Amerikanac Chris Warren, s 14 koševa i osam skokova.

Berlinčani su došli na prag najvećeg uspjeha u povijesti kluba i njemačke klupske košarke uopće. Isti je klub 1995. godine osvojio Kup Radivoja Koraća.

Pamesa će pak trofej pokušati osvojiti drugi put. Sastav iz Valencije u tadašnjem je ULEB-ovu kupu trijumfirao 2003. godine.

Do pobjede nad Grcima Spahijinu je momčad vodio mladi Francuz Nando de Colo zabivši 20 koševa uz četiri skoka.

Eurocup, Final Four, polufinale:

Pamesa Valencia – Panellinios 92-80

Alba Berlin – Bilbao Basket 77-80


Reci što misliš!