Sport

Crno-bijeli svijet

Šah: Martinović pozvan u hrvatsku reprezentaciju

Šah: Martinović pozvan u hrvatsku reprezentaciju

Održano je momčadsko prvenstvo osnovnih škola Dalmacije

Odlukom izbornika državne reprezentacije Ervina Sindika, mladi međunarodni majstor Saša Martinović je pozvan da brani boje reprezentacije na Mitropa Kupu u Švicarskoj (26.5-5.6). Na tom natjecanju brojnih srednjeuropskih zemalja Hrvatska brani zlatno odličje osvojeno na dva zadnja nastupa (Mađarska, Slovenija). Poziv darovitom Zadraninu je uslijedio nakon uspješnog nastupa na Europskom prvenstvu u Rijeci (6 bodova) i državnog prvenstva u Otočcu (5. mjesto).

 

Održano je momčadsko prvenstvo osnovnih škola Dalmacije. Po četiri puta uzastopce u konkurenciji učenika titula prvaka je pripala osnovnoj školi iz Privlake (voditelj Ferdo Martinović). U konkuzrenciji 4 osnovne škole, mladi Privlačanci nisu imali dostojnog protivnika pa su na kraju osvojili maksimalan broj (6).

Redoslijed: Privlaka 6, Visoka(Split) 4, Vela Luka 2,Knin 0 bodova.

Za pobjednički sastav su nastupili: Marko Glavan, David Kolanović, Mate Skoblar, Filip Šango, Ivan Đurić. Pobjednički sastav je izborio pravo nastupa na državnom natjecanju koje će se u svibnju održati u Rijeci. U konkurenciji učenica,osnovna škola Smiljevac (Zadar)(voditelj Ivan Jakić) je zbog slabijih dodatnih kriterija osvojila drugo mjesto. Pobjedila je ekipa Jelse. Za Simljevac su nastupile: Anita i Katarina Lukašević, Petra Tadić i Ana Kardum. Osvojenim drugim mjestom Smiljevac je ostvario zapažen uspjeh, iako nije izborio nastup na državno natjecanje.


Reci što misliš!