Sport

ZOI 2010, Superkombinacija

ZOI: Milleru zlato, Kostelić obranio srebrnu medalju

ZOI: Milleru zlato, Kostelić obranio srebrnu medalju

Zrnčić-Dim nakon dvije velike pogreške završio 20.

Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju u superkombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru i na taj način ponovio ostvarenje od prije četiri godine u Torinu.

Fantastični Amerikanac Bode Miller osvojio je zlatnu medalju u superkombinaciji na ZOI-a u Vancouveru, dok je srebro oko vrata stavio najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, a broncu Švicarac Silvan Zurbriggen.

Time je Kostelić obranio srebro od prije četiri godine kada je također bio drugi. U Torinu mu je zlatnu medalju uzeo Amerikanac Ted Ligety, a ovaj put je također samo Amerikanac bio ispred njega. Ne Ted Ligety, već Bode Miller.

Bode Miller je ovim došao do prvog zlata na Olimpijskim igrama u karijeri. U Vancouveru je zasad imao srebro u superveleslalomu, te broncu u spustu, a kolekciju je kompletirao sjajnim nastupom u superkombinaciji.

Slalomsku stazu je postavljao Ante Kostelić, otac i trener Ivice, a Bode ju je doslovno "gutao" uz pregršt problema, ali u niti jednom trenutku nije izgubio brzinu, te je ostvario čak i bolje vrijeme od Kostelića u slalomu.

Prije njega je Kostelić srušio dotadašnjeg vodećeg Ligetyja, te je čekao što će napraviti njegovi suparnici. Bode je bio brži od njega, Silvan Zurbriggen sporiji sedam stotinki, a Carlo Janka 29 stotinki, dok je najbrži u spustu Aksel Lund Svindal pogriješio u donjem dijelu staze, te tako ostao bez odličja. No, Norvežanin već ima zlato i srebro u Vancouveru.

Tom padu Svindala se možda i najviše radovao Švicarac Silvan Zurbriggen koji je na kraju završio kao treći, te time uzeo prvu olimpijsku medalju u karijeri.

Natko Zrnčić-Dim je u donjem dijelu slalomske staze dva puta pogriješio, te je ostao bez plasmana kakav je očekivao. Zauzeo je na kraju 20. mjesto sa minusom od 3.94 sekunde.

ZOI, superkombinacija (konačno):

1. Bode Miller (SAD) 2:44.92

2. Ivica Kostelić (Hrv) +0.33

3. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.40

4. Carlo Janka (Švi) +0.62

5. Ted Ligety (SAD) +0.90

...

20. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.94

...


Reci što misliš!