Sport

Tenis, Australian open

Čilić: rođen sam u Međugorju i vjerujem u čuda

Čilić: rođen sam u Međugorju i vjerujem u čuda

"Goran Ivanišević je vrlo važna osobu u mom životu"

Marin Čilić, novi čovjek iz svjetskog teniskog vrha, ima 21 godinu i dolazi iz mističnog Međugorja. Njegov trener je Bob Brett koji je trenirao Ivaniševića, pobjednika Wimbledona iz 2001. godine, počinje svoj tekst talijanski novinar.

 

"Marin je jedna jako tiha osoba, koja više nalikuje policajcu koji upravlja prometom nego tenisaču", rekao je nakon jučerašnjeg poraza Andy Roddick pa dodao: "Nevjerojatno je kako nikada ne mijenja izraz lica. Jednako izgleda i početkom meča i na kraju petog seta i po tome me podsjeća na Agassija."

Intervju s Marinom novinar talijanske La stampe opisao je kao vrlo ugodnim, a prve Marinove riječi koje je napisao sljedeće su: "Ivanišević je uvijek govorio kako ima tri osobnosti, a za mene je i ova jedna dovoljna, što uvelike olakšava igru. Uvijek sam koncentriran na poen i rijetko se kad mogu iznervirati".

Kada si počeo trenirati u San Remu?

"2004. godine Ivanišević me uputio prema Bobu Brettu koji je trenirao njega i Ančića i koji u San Remu ima akademiju. Tamo sam ostao sedam dana, kada je Bob shvatio da sam dobar i talentiran dečko pa me ostavio uz sebe. Tamo mi je sjajno, a i blizu sam svog najdražeg kluba AC Milana. Znate, u sljedećem životu ću sigurno biti nogometaš", rekao je Čilić, koji često govori o svom 15-godišnjem bratu Mili, koji je također vrlo talentirani tenisač.

Najranija teniska sjećanja?

"Teniski meč između Ivaniševića i Tomasa Mustera pokraj moje kuće te prvi poraz Ivaniševića u Wimbledonu. Morate znati kako je Goran vrlo važna osobu u mom životu, koja mi je uvijek pomagala kada je to bilo potrebno. I Bob je sjajan, zna svaki detalj u tenisu dovesti do perfekcije, a i puno mi je toga napričao o svojim iskustvima s Goranom", napominje Marin, koji otkriva kako osim tenisa voli filmove, druženja s prijateljima te spavanje.

Rođen si u Međugorju, sigurno vjeruješ u ukazanje Blažene Djevice Marije?

"Naravno, katolik sam, tako su me odgojili otac i majka stoga naravno da vjerujem u Gospina ukazanja. Također sam razgovarao s ljudima koji su vidjeli ukazanja i mogu vam reći da su to ljudi čista srca koji te stvarno uvjere da su čuda moguća", rekao je Marin za kraj dodavši kako mu je Međugorje uvijek ostalo u srcu, unatoč preseljenju u Zagreb u dobi od 14 godina.


Reci što misliš!