Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Van Gaal pun hvale za Olića i Pranjića

Van Gaal pun hvale za Olića i Pranjića

Prije početka njemačkog nogometnog prvenstva 16 od 18 trenera momčadi Bayern je promoviralo u prvog favorita osvajanja Bundeslige.

Nedavno je njemačka informativna agencija DPA provela novo ispitivanje, a ponovno je primat zaslužio Bayern, ovaj puta s 14 uvjerenih da će uslijediti spomenuti rasplet prvenstva.

Kako bilo, Bayern je jesenski dio sezone završio na trećem mjestu ljestvice s 33 osvojena boda iz sedamnaest odigranih utakmica. Bod više ima drugoplasirani Schalke, a dva lider Bayer iz Leverkusena.

Utrka za naslov u potpunosti je otvorena budući da se prvih pet momčadi (tu su još HSV i dortmundska Borussia) natiskalo u samo pet bodova razlike, ali mnogi računaju da će Bayernovo iskustvo i kvaliteta prelomiti tu utrku.

Trener momčadi Louis van Gaal nije voljan išta prejudicirati, ali je za tiskano izdanje Kickera rado pričao o svojim igračima. Među njima i o Ivici Oliću i Danijelu Pranjiću.

Njemački magazin postavio je treneru bavarskog kluba pitanje kako to da reprezentativac "elfa" Miroslav Klose ne može naći mjesto u udarnoj postavi sastava, na što je Nizozemac kazao:

- Olić, Klose i Gomez, svi od reda su sjajni napadači. Na pripremama u Dubaiju Klose se približio početnoj postavi, ali u ovom su trenutku Olić i Gomez moj prvi izbor. Zabijali su pogotke krajem jesenskog dijela prvenstva i to se mora vrednovati.

Olić je, podsjetimo, u posljednje četiri bundesligaške utakmice postigao četiri pogotka, a dva puta je bio precizan u posljednje dvije utakmice Lige prvaka, što ga je potvrdilo kao sigurnog startera momčadi u kojoj se nalazi i Danijel Pranjić.

O njemu pak Van Gaal kaže:

- Kada sam preuzimao momčad u njoj nije bilo lijevoga beka, a klupski skauti na "piku" su već imali Pranjića i Braafheida. Uzeli smo ih. Šteta je što su obojica izviždani i iskritizirani. Morao sam ih uzeti u zaštitu. U međuvremenu je Pranjić dokazao da je kapacitet za prave stvari...


Reci što misliš!