Sport

Nogomet

Ivica Olić najprofitabilnije Bayernovo pojačanje

Ivica Olić najprofitabilnije Bayernovo pojačanje

Službena internetska stranica njemačke nogometne Bundeslige osvrnula se na neka od Bayernovih pojačanja u ovoj sezoni. Među njima i na dva Hrvata.

Igre napadača Ivice Olića opisane su epitetima, dok su nastupi Danijela Pranjića u Bayernovom dresu dobili prolaznu ocjenu.

Ivica Olić

"Bez ikakve dvojbe najprofitabilnije novo pojačanje Bayerna prošlog ljeta. Budesligaškim rekorderima pristupio je iz HSV-a bez odštete. Njegova odlučnost i volja na terenu su nevjerojatni, te su ga odmah učinili miljenikom Bayernovih nogometaša. Nažalost, ozljeda ga je poremetila u uspješnom startu, a to je i jedan od razloga zbog kojeg su se Bavarci tako dugo patili ove sezone."

"Patio je 30-godišnjak od rupture mišića (desne noge, op.a.) zadobivene na treningu hrvatske reprezentacije. Vratio se na teren u 13. kolu protiv Bayera i od tada zauzeo mjesto u početnoj postavi sastava. Izvanserijskim nastupima protiv Juventusa u Ligi prvaka, te Hannovera i Bochuma u Bundesligi, napadač prepun energije sudjelovao je velikim dijelom u posljednjim Bayernovim uspjesima."

Danijel Pranjić

"Pranjić je igrao u toplo-hladnom ritmu u prvoj polovici sezone. U trenucima kada je trener Louis van Gaal tražio najbolju postavu hrvatski reprezentativac popunjavao je mjesta na lijevoj strani Bayernove igre, te nije bio uspješan u izvršavanju obrambenih zadaća. Gurnut je prema naprijed kako bi ojačao napad, a kad je Van Gaal pronašao udarnu momčad Pranjić je solidno počeo odrađivati svoje zadaće na lijevoj strani veznoga reda."

"Izgledno je da će mu biti teško zadržati mjesto u početnoj momčadi kada se Franck Ribery i Arjen Robben u potpunosti vrate, ali 29-godišnjak se dokazao kao dobra zamjena na bilo kojem mjestu uz lijevu aut liniju terena", piše na stranici bundesliga.de.

Reci što misliš!