Sport

Nogomet

Olić i Pranjić u sastavu Bayerna protiv Borussije

Olić i Pranjić u sastavu Bayerna protiv Borussije

Pod geslom "pobjednički tim se ne mijenja" trener Bayerna Louis van Gaal dočekuje utakmicu 15. kola Bundeslige, u kojoj je Bayern domaćin Borussiji iz Mönchengladbacha u petak.

- Imamo dvije vezane pobjede iza sebe i što je još bitnije, imamo dvije jako dobre predstave. Na sreću nema ozlijeđenih i zbog toga počinjemo s identičnih jedanaest protiv gosta iz Mönchengladbacha - rekao je nizozemski stručnjak. 

Njemački mediji su zadnjih dana najviše pohvala odaslali prema Oliću koji je bio strijelac i protiv Maccabija i protiv Hannovera (plus jedna asistencija), ali su isto tako naveli da je primjetan uspon forme drugog Hrvata u Bayernu Danijela Pranjića, koji je baš Oliću asistirao za pogodak kod Hannovera (3-0). Dakako, obojicu je Van Gaal postavio u momčad za petak. 

Iako se treningu vratio oporavljeni Franck Ribery on neće konkurirati za momčad niti u petak, niti narednog tjedna kada Bayern gostuje kod Juventusa u ključnom meču za prolaz u osminu finala Lige prvaka. Baš zbog tog ogleda Bayern svoj dio Bundesligaških obaveza odrađuje u petak.

Bayern je četvrti, a Borussija iz Mönchengladbacha na 11. mjestu ljestvice.

Vjerojatni sastav Bayerna za petak: Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber - Pranjić, Van Bommel, Schweinsteiger, Müller - Gomez, Olić.

Reci što misliš!