Sport

Nogomet

Bild: Pranjić nije zadovoljio na lijevom beku

Bild: Pranjić nije zadovoljio na lijevom beku

Bayernov branič Philip Lahm u razgovoru za Bild iznosi mišljenje da njegova momčad trenutno nema kvalitetu za osvajanje Lige prvaka, ali da bi uz još nekoliko velikih pojačanja postala spremna za osvajanje tog trofeja.

- Trebala bi nam još samo dva ili tri vrhunska pojačanja da bismo postali spremni boriti se za trofej u Ligi prvaka. Imam osjećaj da bismo mogli osvojiti to natjecanje u sljedeće dvije godine. S trenutnim igračkim kadrom još uvijek nemamo kvalitetu za osvajanje Lige prvaka – smatra 25-godišnji Lahm, koji je za njemačku A reprezentaciju debitirao u veljači 2004. godine, kada je ''Elf'' u prijateljskoj utakmici u Splitu pobijedio Hrvatsku s 2-1.

- Očajnički želim s Bayernom osvojiti Ligu prvaka. Zbog toga sam i produžio ugovor s klubom do 2012. godine, usprkos zanimanju Barcelone za mene – dodao je Lahm.

Prokomentirao je i svoju trenutnu ulogu u Bayernu.

- Jednu utakmicu odigram na desnom braniču, drugu na lijevom. Ne smeta me to sve dok mi trener na vrijeme kaže koju ću poziciju zauzeti u sljedećoj utakmici. To znači, nekoliko dana ranije. Ipak mi treba neko vrijeme kako bi se prilagodio za preseljenje, odnosno na drugi bok – zaključio je Lahm.

Bild zaključuje kako bi Bayern svakako trebao angažirati još jednog klasnog braniča, budući da Nizozemac Edson Braafheid (26 godina) i hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić (27) nisu ispunili očekivanja na lijevom boku. Tako bi, piše Bild, i Lahm bio dvostruko zadovoljan. Napokon bi mogao igrati uvijek na istoj poziciji, a njegov klub bio bi još jači...

Reci što misliš!