Sport

Bksa

Arreola: Debeo sam, pio sam previše Corona

Arreola: Debeo sam, pio sam previše Corona

Kličko: Trebam svoju glavu da funkcionira normalno i nakon boksačke karijere

Vitalij Kličko (38) u subotu je u Los Angelesu deklasirao deset godina mlađeg Hispanoamerikanca Chrisa Arreolu u borbi za svjetskoga boksačkog prvaka u teškoj katgoriji po WBC verziji.

Učinio je to u kontroliranim uvjetima, bez ikakva rizika, zadavši suparniku čak 301 precizan udarac u tijelo.

Njemački Bild najviše se i dalje iščuđava tjelesnom stanju Amerikanca, koji je daleko od Kličkova asketskog izgleda. Na 193 centimetra visine Arreola je naslagao 113.8 kilograma, od čega poprilično malo mišića.

- Da, debeo sam. Vitalij je bio bolji, pošteno me istukao. Morat ću odsad piti manje Corona – rekao je Amerikanac u čije je ime trener Henry Ramirez prekinuo borbu nakon desete runde.

- Dobro je odlučio. Da nije, Arreolu bi u sljedećoj rundi dočekao nokaut. Odlično sam se osjećao - rekao je Kličko.

Ukrajinčevom borbom, koju je u Staples Centeru pratilo 16.000 ljudi, Amerikanci svejedno nisu zadovoljni. Potvrđuje to izjava Mikea Tysona (43), jednoga od VIP-uzvanika.

- U prošlosti bi Vitalij suparnika Arreolina ranga nokautirao na početku borbe. Izgleda mi staro. Uostalom, svi starimo...

Kličko se brani svojim argumentom:

- Amerikanci hoće vidjeti krv, hoće borbe u kojima se suparnici uzajamno nokautiraju i ruše na tlo. Neće to od mene vidjeti. Trebam svoju glavu da funkcionira normalno i nakon boksačke karijere.

Sljedeća borba starijeg Klička očekuje 12. prosinca ove godine u Bernu protiv 30-godišnjeg Amerikanca Kevina Johnsona.

Reci što misliš!

 Izdvojeno