Sport

Nogomet, Bundesliga

Bild: Oliću odlična dvojka, Pranjiću loša petica

Bild: Oliću odlična dvojka, Pranjiću loša petica

Ivica Olić i Daniel Pranjić, dvojica hrvatskih nogometnih reprezentativaca u Bayernu, ostavili su potpuno suprotni dojam na novinara Bilda koji ih je ocijenio nakon pobjede Bayerna u Münchenu protiv Nürnberga s 2-1 u 6. kolu Bundeslige.

Olić je bio strijelac vodećeg pogotka za Bayern u 55. minuti, a igrao je do 68. minute kada ga je zamijenio Miroslav Klose, dok je drugi Hrvat u redovima Bayerna, Danijel Pranjić, igru napustio u 80. minuti. Vodstvo Bayerna nakon Olićevog gola trajalo je do 73. minute kad je australski Hrvat Dario Vidošić dodao loptu Ericu Chopo-Motingu, koji je s desne strane utrčao u kazneni prostor i matirao Hans-Jörga Butta. Pobjedu momčadi Louisa van Gaala ipak je u 82. minuti osigurao Belgijanac Daniel van Buyten koji je nakon nabacivanja Arjena Robbena glavom pogodio mrežu gostiju.

Olić je za svoju partiju u Bayernu u Bildu zaradio odličnu dvojku (najbolja ocjena je 1), koju je u domaćoj momčadi dobio još samo Thomas Müller. Pranjić je, pak, ocijenjen s lošom peticom.

Trener Bavaraca Louis van Gaal nakon utakmice je bio i nezadovoljan i zadovoljan.

- Teško smo radili protiv dobro organizirane momčadi, ali i vrlo defanzivne. Nismo igrali naročito dobro, ali smo ipak stvarali šanse i zabili prvi gol. No, nakon toga smo reagirali neshvatljivo, pa ne mogu svi naši igrači kretati u napad kada vodimo?! Trebali smo biti oprezniji, zbog naše pogreške u pristupu smo primili pogodak za 1-1. Ipak, vrlo sam sretan što smo na kraju ipak stigli do pobjede koju smo, mislim, zaslužili - izjavio je Van Gaal.

Josip Šimunić odigrao je svih 90 minuta za svoj Hoffenheim, koji je na gostovanju kod Borussije iz Mönchengladbacha pobijedio s 4-2, iako je do 86. minute gubio s 2-1. Šimunić je u Bildu dobio ocjenu 4. Carlos Eduardo i BiH reprezentativac Sejad Salihović dobili su najbolje ocjene u Hoffenheimu, dvojke, dok je Salihovićev sunarodnjak Vedad Ibišević, koji je igrao do 59. minute, dobio peticu.

Reci što misliš!