Sport

Nogomet

Bundesliga: Transferi Pranjića i Šimunića u Top 10 najvećih ove sezone

Bundesliga: Transferi Pranjića i Šimunića u Top 10 najvećih ove sezone

Vrijeme prijelaznog roka, što se njemačke nogometne Bundeslige tiče, je isteklo. Unatoč svjetskoj krizi 18 klubova nikada prije nije bilo toliko rastrošno kao ove godine.

Dosadašnji rekord u potrošnji novca na pojačanja datirao je iz sezone 2007/08, a iznosio je 203.71 milijuna eura. Ovogodišnjih 226 milijuna predstavlja novu rekordnu rastrošnost, u kojoj prednjači minhenski Bayern.

Na popisu 20 najskupljih nogometaša nalaze se i imena Josipa Šimunića i Danijela Pranjića.

Obrambeni igrač hrvatske reprezentacije i Hoffenheima pristigao je u novi klub iz berlinske Herthe u transferu vrijednom ukupno sedam milijuna eura, što ga svrstava na ukupno 10. mjesto najskupljih ovoljetnih poslova.

Stepenicu ispred njega, na devetome mjestu, nalazi se Pranjić koji je nakon četiri godine igranja u Heerenveenu nizozemsko prvenstvo zamijenio njemačkim i to u transferu vrijednom 7.7 milijuna eura.

Top 3 najskupljih pojačanja pripada Bayernu. Za 11 milijuna eura u bavarski klub pristigao je Ukrajinac Anatolij Timoščuk, za 24 Nizozemac Arjen Robben, dok je rekorder prijelaznog roka njemački reprezentativni napada Mario Gomez. On je iz Stuttgarta u Bayern došao u transferu vrijednom 30 milijuna eura.

Reci što misliš!