Sport

Atletika

Sandra Perković zlatna na juniorskom EP u Novom Sadu

Sandra Perković zlatna na juniorskom EP u Novom Sadu

Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska posljednjeg dana Europskog juniorskog prvenstva u Novom Sadu. Naša je atletičarka već u prvoj seriji bacila disk 62.44 metra, što je i novi hrvatski seniorski rekord.

O koliko se kvalitetnom rezultatu radi, govori i podatak da je njime Sandra ispunila A normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Berlinu, što je od hrvatskih atletičara ove godine uspjelo samo Blanki Vlašić.

Naša je bacačica drugoplasiranu Njemicu Juliju Fischer (55.11) ostavila iza sebe za punih sedm metara i 33 centimetra, što je najveća razlika u ovoj disciplini u povijesti europskih juniorskih prvenstava.

Hrvatski seniorski rekord, koji je dosad bio u vlasništvu Vere Begić, popravila je za 92 centimetra.

- Jako sam sretna, znala sam da mogu baciti daleko, to sam i ostvarila. Osjećala sam pritisak budući da sam došla kao favoritkinja u Novi Sad, ali kad sam ušla u krug, pritisak je nestao. Išla sam u prvoj seriji baciti na sigurno i bacila sam državni rekord i A normu za SP. Nakon toga mi se bilo teško motivirati za iduće serije - rekla je Sandra, sretna što će nastupiti i na seniorskom SP-u.

- Dosad smo Vera Begić i ja imale B normu s kojom bi samo jedna mogla nastupiti. Sad kad ja imam A normu, obje možemo u Berlin - dodala je europska juniorska prvakinja.

Spomenimo i da bi i preostala dva Sandrina ispravna hica u finalu bila dovoljna za zlato (55.32 i 61.61 m). Sa 62.44 m Sandra je, pak, uvjerljivo prva među svjetskim juniorkama ove godine, ali je i na seniorskoj ljestvici na vrlo visokom 18. mjestu.

U nedjeljnim smo finalima imali još jednog predstavnika. Dino Pervan je u dalju zauzeo deveto mjesto sa skokom od 7.39 m. Pobijedio je Rus Aleksandr Mjenkov (7.98).

Reci što misliš!