Sport

Nogomet

Olić zadovoljio u debiju u dresu Bayerna

Olić zadovoljio u debiju u dresu Bayerna

Pranjič solidan, Ozljeda Rakitića

Nogometaši minhenskog Bayerna osvojili su treće mjesto na turniru T-Home Cupa koji se igra u Gelsenkirchenu. U nedjelju je Bayern pobijedio Schalke 2-1.

Turnir se igra po principu dva poluvremena po trideset minuta, a premijeru je u nedjelju, u novom bavarskom dresu, dočekao hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić.

Nije postigao pogodak, no izvjestitelji s utakmice naglašavaju da je ostavio najbolji dojam od svih igrača pobjedničke momčadi, te se nekoliko puta našao u prilici (ili ih je sam pripremao suigračima), ali premijeru nije okrunio pogotkom.

Ipak, kod drugog pogotka (26. minuta) Bayerna je Olić direktno sudjelovao. Nakon njegovog udarca je igrač Schalkea Höwedes proslijedio loptu u vlastitu mrežu.

Olić je odigrao svih sat vremena, a podsjetimo da ranije nije mogao igrati utakmice za Bayern zbog odrađivanja kazne koju je stekao još u dresu Hamburga. Kažnjen je Olić zbog sukoba i fizičkog obračuna s Hoffenheimovim igračem Carlosom Eduardom tijekom priprema prošle zime.

Tada je, podsjetimo, HSV u La Mangi igrao pripremnu utakmicu protiv Hoffenheima, a pri kraju dvoboja je zaiskrilo na terenu. Nakon jednog prekršaja Olić je ošamario Eduarda, a epilog je bio isključenje za obojicu igrača.

Danijel Pranjić je u 31. minuti, na početku drugog dijela, ušao u igru i bio "sasvim solidan" u svojoj prezentaciji, dok je na suparničkoj strani Ivan Rakitić odigrao samo pet minuta, zbog ozljede ligamenata gležnja.

Schalke je igrao u sastavu: Neuer - Moravek, Zambrano, Höwedes (od 31. Rafinha), Kobiashvili - Latza, Westermann, Farfan, Holtby (od 31. Rakitić, od 36. Stevanović) - Kuranyi, Halil Altintop.

Bayern je igrao u sastavu: Rensing - Görlitz, Breno, Lell, Contento (31. Pranjić) - Hamit Altintop, Ottl, Baumjohann, Borowski - Müller, Olić.

T-Home Cup, za treće mjesto:

Schalke - Bayern 1-2 (Hal. Altintop 29 / Breno 13, Höwedes 26-ag)


Reci što misliš!