Sport

Jedrenje, Mediteranske igre 2009.

MI 2009: Dvije zadarske jedriličarske posade nastupit će u Pescari

MI 2009: Dvije zadarske jedriličarske posade nastupit će u Pescari

Prvi dan jedrenja je 28. lipnja

Večeras u 21 sat iz splitske trajektne luke hrvatska jedriličarska reprezentacija kreće za Italiju na Mediteranske igre.

Jedrenje je u programu igara sa šest disciplina, naši će jedriličari nastupiti u četiri.

U klasi Laser jedrit će Tonči Stipanović (Mornar, Split) i Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena), u Laser Radialu Tina Mihelić (Labud, Split), u muškom 470 Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar), te u ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar).

Discipline u kojima ne nastupamo su muška i ženska daska. Startne liste zasad još nisu poznate, no Mediteranske igre ni izdaleka nisu lagana regata. Mediteranski bazen vrlo je jak i sigurno će u svim klasama biti žestoka konkurencija.

Hrvatska reprezentacija u Pescaru stiže sutra ujutro, 26. i 27. lipnja su predviđeni za premjeravanja jedrilica, kao i za probnu regatu koja je zakazana za 27. lipnja u 12 sati. Prvi dan jedrenja je 28. lipnja. Startevi su svaki dan predviđeni u 12 sati. Domaćin natjecanja je marina Pescara. Jedrit će se na dva regatna polja, naši jedriličari svi jedre na istom polju, tzv. polju Alfa.

Vođa reprezentacije je glavni trener HJS-a Marko Mišura:

"Mi smo prošloga tjedna s laserašima bili na pripremama u Pescari i to nam je dobro došlo ne samo radi treninga nego i da se snađemo u prostoru. Marina tada još nije bilo skroz spremna za regatu, radili su još na skupljanju potrebne opreme za dva regatna polja, no nadam se da će do početka regate sve biti na svom mjestu.

Prognoze su uvijek nezahvalne, samo ću kazati da su Stipanović, Mihelići i Fantela/Marenić ove sezone jedrili ravnopravno s najboljima u svijetu, tako da u Pescaru ne idemo bez ambicija. Imamo jaku reprezentaciju koja može jedriti u samom vrhu poretka, međutim uvijek treba imati na umu koliko je vjetar ponekad nepredvidljiv. Što se tiče ženskog 470, Eniji i Romani cilj je London 2012. i za njih su Mediteranske igre odlična prigoda da osjete atmosferu velike višesportske priredbe koja funkcionira po sistemu vrlo sličnom sistemu Olimpijskih igara".


Reci što misliš!