Sport

Nogomet

Bild: Pranjić igra za 2.5 milijuna eura po sezoni

Bild: Pranjić igra za 2.5 milijuna eura po sezoni

"Bayern kupio Riberyjeva dvojnika"

Najčitaniji njemački dnevnik piše da Danijel Pranjić u ponedjeljak stiže na liječnički pregled u München. Potom će s Bayernom potpisati trogodišnji ugovor.

Igrat će, navodi isti izvor, za 2.5 milijuna eura po sezoni.

Nijemci i dalje nisu Pranjićev transfer proglasili službenim. Razlog tome jest činjenica da Bayernovo vodstvo još uvijek pregovara s Heerenveenovim.

Navodi se da je Pranjić, Nijemcima relativno nepoznat igrač, bio velika želja novog trenera Louisa van Gaala, koji ga zna iz Nizozemske. Predstavljaju 27-godišnjeg ljevaka kao čovjeka koji u reprezentaciji Hrvatske igra lijevog beka, dok je u Nizozemskoj imao ulogu biti puno bliže golu, zabijati i asistirati. U 129 utakmica za Heerenveen, navodi se, Pranjić je ukupno zabio 32 gola i 37 puta asistirao za gol suigračima.

Istinski strah iznenadnim dovođenjem Pranjića, ne kriju u Bildu, odnosi se na mogući odlazak Francka Riberyja.

“Je li Pranjić zamjena za Riberyja? U svakom slučaju, izgleda kao njegov dvojnik. Visok je 172 centimetra, dva više od Francuza”, pitaju se u tekstu pod naslovom "Bayern kupio Riberyjeva dvojnika".

Iako je Van Gaal u razgovoru s klupskim čelnicima inzistirao na bezuvjetnom ostanku Francuza, u Bildu se pitaju što će se dogoditi ukoliko Real ili Chelsea ponude 70 ili 80 milijuna eura.

Pranjićevu dolasku, također piše Bild, kumovali su prijateljski odnosi njegova danskog menadžera, nekad Bayernova veznjaka Sörena Lerbyja, i sportskog direktora kluba Ulija Höneßa.


Reci što misliš!