Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Danijel Pranjić u Bayernu za 10 milijuna eura

Danijel Pranjić u Bayernu za 10 milijuna eura

Ništa od Liverpoola?

Uz Ivicu Olića sljedeće će sezone u najtrofejnijem njemačkom nogometnom klubu Bayernu  igrati još jedan Hrvat - Danijel Pranjić. Tvrdi to njemački Bild.

Transfer, za koji njemački list tvrdi da je vrijedan deset milijuna eura, relaiziran je na želju novog trenera momčadi Louisa van Gaala, stratega koji je AZ Alkmaar ove sezone doveo do naslova u nizozemskom prvenstvu.

Nakon uspješno obavljenog posla Van Gaal je preuzeo Bayern, te ga odmah osnažio dovođenjem hrvatskog lijevog krila kojem se divio za vrijeme igara u Eredivisiji. Nakon što su redove momčadi, koja želi vratiti stari sjaj, upotpunili Mario Gomez, Ivica Olić, Alex Baumjohann i Anatolij Timoščuk, Danijel Pranjić peto je pojačanje kluba koji niti ovdje nema namjere stati.

Barem tako tvrdi sportski direktor kluba Uli Höneß, a spominje se ime Chelseajevog Josea Bosingwe. To bi moglo značiti da se time zatvara mjesto možebitnom transferu Darija Srne u minhenski klub, o čemu se također posljednjih dana mnogo pisalo.

Podsjetimo da su interes za Pranjić javno iskazivali Liverpool, Lyon, Betis i Sevilla, no Bayern je bio brži i konkretniji.


Reci što misliš!