Sport

Nizozemski kup

Pranjić: Ovakav sam oproštaj priželjkivao

Pranjić: Ovakav sam oproštaj priželjkivao

Heerenveen je u finalu kupa slavio protiv Twentea

Najbolji igrač Heerenveena ove sezone, hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić, bio je presretan osvojenim naslovom Nizozemskog kupa, prvim u povijesti tog kluba.

Heerenveen je u finalu slavio protiv Twentea ukupnim rezultatom 7-6 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, nakon što regularni dio (1-1) i produžeci (2-2) nisu odlučili pobjednika.

- Ovo je oproštaj kakav sam želio. Jako sam zahvalan klubu i navijačima i zato sam im želio uzvratiti na povjerenju i podršci osvojenim trofejem - rekao je Pranjić, nakon čijeg je slobodnog udarca Goran Popov pospremio odbijanac i doveo Heerenveen u vodstvo u 28. minuti susreta.

- Siguran sam da će Heerenveen u budućnosti osvojiti još puno trofeja, ali bez mene. Devedeset sam posto siguran da ću napustiti klub. Liverpool me želi, a interes su pokazali i brojni drugi klubovi. Svi znaju da želim zaigrati u jačoj ligi, a mislim da će moja cijena iznositi između sedam i osam milijuna eura - objasnio je za De Teelegraf najbolji strijelac Heerenveena ove sezone (16 golova u Eredivisiji).


Reci što misliš!