Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Hiddink: Ovo je žalosno

Hiddink: Ovo je žalosno

Nepravda na Stanford Bridgeu

Dramatičan, ali i s jedne strane prilično kontroverzan prolaz Barcelone u finale Lige prvaka prilično je rastužio stratega londonskog Chelseaja, Guusa Hiddinka, koji je još "vruć" nakon susreta poručio Samuelu Eto'ou i Gerardu Piqueu, koji su u posljednjih pet minuta dva puta u svom kaznenom prostoru nekažnjivo igrali rukom, da ne pokušavaju držati glavu visoko uzdignutom.

Iako se sve do treće minute sudačke nadoknade činilo kako će trenutak inspiracije Michaela Essiena i njegov zgoditak "s onog svijeta" donijeti Chelseaju drugo uzastopno finale Lige prvaka, voda je "pogurnuta" s veoma lošim suđenjem norveškog psihologa, Toma Henninga Ovreba, u posljednji mah ipak počela teći na španjolski mlin.

Nekoliko veoma dvojbenih i isto toliko potpuno pogrešnih procjena norveškog djelitelja (ne)pravde izazvali su, očekivano, salve nezadovoljstva u redovima engleskog predstavnika, što će dovoljno potvrditi i činjenica da je oštar na riječima bio i inače uvijek smireni i odmjereni Guus Hiddink.

"Još uvijek sam jako razočaran, no nije lako analizirati utakmicu kada je adrenalin još uvijek na vrhuncu.", rekao je nizozemski strateg nakon što je više od pola sata proveo zatvoren sa svojim igračima.

"Neću reći što sada uistinu osjećamo, ali sigurno je da je ovo velika nepravda. Pique i Eto'o ne bi trebali hodati uzdignute glave.", aludirao je Hiddink na očigledno, ali nesankcionirano igranje rukom spomenutih igrača u kaznenom prostoru u zadnjih desetak minuta utakmice.

"Žalosno je to vidjeti. Situacije u kojoj je Drogbi gotovo otrgnut dres i onaj prekršaj u prvom dijelu kada je Malouda srušen unutar 16 metara, jednostavno su morale rezultirati kaznenim udarcima. Pitajte, uostalom, za komentar one koji su delegirali suca za večerašnju utakmicu.", sarkastično je prokomentirao no i priznao kako je crveni karton Erica Abidala bio nemalo dvojben, a i to u situaciji kada je pogodak u njihovoj mreži visio u zraku i kada je Barca polako, ali sigurno plela mrežu oko Čehovog gola.

"Crveni karton? Jako je teško procijeniti.", iskren je bio nizozemski trener.

"Želim za kraj samo reći da potpuno razumijem reakcije nekih igrača poslije utakmice, jer su pokazali emociju. Hvala im na tome.", kazao je stavši time iza kapetana Johna Terryja, Michaela Ballacka i Didiera Drogbe, koji su nakon susreta žestoko napali suca utakmice, a umalo izazvali i fizički obračun.

Strateg Blaugrane na drugoj strani, Josep Guardiola, naglasio je da do posljednjeg trenutka nije izgubio nadu u svoju momčad, dok problematične odluke suca nije htio previše elaborirati.

"Imao sam puno vjere u momčad jer smo nastavili napadati i bili uporni do samoga kraja. Nemojte zaboraviti da smo gotovo 25 minuta igrali s igračem manje i uspjeli se obraniti. Dovoljno nam je teško bilo zabiti i 11 protiv 11, stoga smo veoma sretni zbog pogotka."

Odluke norveškog arbitra nije želio previše komentirati, pravdajući se da ih nije pošteno vidio. "Mogu razumjeti Chelseajevo razočaranje suđenjem, iako nisam vidio jedanaesterce za koje tvrde da su skrivljeni. To, naravno, ne znači da nisu postojali.", napomenuo je.

"Morate ipak i nama dati neke zasluge. Pokušali smo pobijediti, napadati i stvarati prilike. Nismo toliko puno kreirali kao što sam mislio da hoćemo, ali očekivao sam i da će Chelsea učiniti više nego u Španjolskoj i pritisnuti."

Reci što misliš!