Sport

Nogomet

Liverpool ispred svih u borbi za Pranjićem

Liverpool ispred svih u borbi za Pranjićem

Pranjić u 36 ovosezonskih utakmica (u svim natjecanjima) postigao ukupno 21 pogodak

Danijel Pranjić, hrvatski nogometni reprezentativac i ponajbolji igrač nizozemskog Heerenveena, i dalje je atraktivno ime na nogometnom tržištu potvrđuje njegov agent.

Sören Lerby, nekadašnji sjajni danski reprezentativac, a danas menadžer, između ostalih i Danijela Pranjića, još je jednom potvrdio veliki interes za hrvatskog nogometaša.

- Mogu potvrditi da Pranjića traži nekoliko engleskih i španjolskih klubova. Liverpool je već ranije pokazao interes, a nastavljaju ga pratiti Betis i Sevilla - rekao je Lerby i dodao da je Liverpool ipak ispred svih. I po ponudi (navodno pet milijuna engleskih funti), ali i po količini interesa kojeg pokazuju u razgovorima.

Inače, Pranjić uživa u najboljoj svojoj sezoni u Heerenveenu. Naime, 27-godišnji vezni igrač je tijekom 36 ovosezonskih utakmica (u svim natjecanjima) je postigao ukupno 21 pogodak. U Eredivisiji 16, u nizozemskom Kupu četiri, dok je jedan dodao u Kupu UEFA-e.

U tri ranije sezone provedene na Abe Leenstra stadionu rođeni je Našičanin zabio ukupno 18 golova, od čega 16 prvenstvenih (koliko samo ove sezone). Za istih tih 16 prvenstvenih pogodaka trebalo mu je 97 utakmica.

Osim Liverpoola od engleskih klubova su aktualni West Ham i Newcastle.

Reci što misliš!