Sport

Nogomet

Pranjić: Ovo je najbolji Heerenveen otkad sam tu

Pranjić: Ovo je najbolji Heerenveen otkad sam tu

Treća sreća

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić najbolji je igrač i strijelac Heerenveena, koji je u srijedu izborio plasman u finale Nizozemskog kupa.

Heerenveen je osnovan još 1920. godine, ali u dugotrajnog klupskoj povijesti nikada nije osvojio niti jedan trofej. Dva puta bili su finalisti Kupa, 1993. i 1997. godine, ali su u oba navrata ostali kratkih rukava.

Treću priliku imat će ove sezone. Heerenveen je u srijedu kao gost u polufinalu pobijedio s 2-0 Volendam, te je izborio utakmicu za osvajanje trofeja protiv Twentea u Rotterdamu. Poveo je Heerenveen u 10. minuti golom Elma u 10. minuti, a pobjedu je potvrdio Pranjić u 84. minuti svojim četvrtim golom u Kupu ove sezone u petom nastupu.

Nije zgorega podsjetiti da je Pranjić ove sezone i najbolji strijelac svog kluba u prvenstvu sa 16 golova, odnosno na djelidbi četvrog mjesta na ljestvici strijelaca cijele Eredivisije.

- Moj pogodak donio nam je veliko olakšanje. Bili smo bolja momčad i zaslužili smo pobjedu, ali jako dugo je rezultat bio tih nezgodnih 1-0, što je uvijek opasno, jer je Volendam uz malo sreće mogao izjednačiti – izjavio je Pranjić.

Sljedećeg mjeseca će hrvatski reprezentativac krenuti u pohod na osvajanje prvog klupskog trofeja u povijesti.

- Još od ljeta sam isticao da bih jako volio osvojiti trofej s mojim klubom, finale protiv Twentea bit će dobra prilika za to. Iako, od njih smo izgubili u prvom dijelu prvenstva čak sa 6-0 u gostima. Bez obzira na to, možemo ih pobijediti u finalu, uvjeren sam da možemo! Dobru probu naših mogućnosti imat ćemo već u subotu, kada ćemo ih ugostiti u prvenstvu. Ako ništa drugo, očekujem lijep i zanimljivi finale, jer će to biti sudar dvije atraktivne momčadi koje igraju napadački nogomet. Dakako, nadam se da će osvajač Kupa biti - Heerenveeen – dodao je 27-godišnji Pranjić.

Ukoliko doista bude tako, bit će to još jedna potvrda uspjeha za norveškog menadžera Heerenveena Tronda Solieda koji je osvojio mnoštvo trofeja u svim sredinama u kojima je radio. Prije Heerenveena, vodio je Bodø/Glimt, Rosenborg, Gent, Club Brugge, Olympiacos i opet Gent.

- Nemam ideju koja je njegova tajna uspjeha. No, mislim da razlog našeg plasmana u finale nije samo u treneru. U Kupu uvijek morate imati i malo sreće. Osim toga, cijela momčad igra jako dobro, ovo je vjerojatno najbolji Heerenveen u kojem sam igrao. Momčad je vrlo talentirana – zaključio je Pranjić.

Reci što misliš!