Sport

Košarka, A-1 liga za prvaka

Sagadin: Nismo igrali dobro, ali smo ipak pobijedili

Sagadin: Nismo igrali dobro, ali smo ipak pobijedili

U subotu slijedi derbi s neporaženim Zagreb CB

Košarkaši Zadra stigli su sinoć do pobjede u 8. kolu A-1 lige za prvaka. Zadrani su gostovali u Slavonskom Brodu kod, posljednjeplasirane momčadi prvenstva Svjetlosti i tek nakon velike borbe uspjeli su na kraju upisati pobjedu rezultatom 85-73.

Tek početkom posljednje dionice, koševima Boise i Rančića, Zadar dolazi do prednosti veće od deset koševa koju je uspješno sačuvao do kraja susreta. Susret sa Svjetlosti ovako je vidio trener Zadra, Zmago Sagadin.

- Nismo igrali dobro, igrali smo nekako u valovima i dozvoljavali smo igračima Svjetlosti da se nekoliko puta vrate u susret. Mi bismo napravili prednost, a onda bi nam se oni zahvaljujući našim greškama ponovno serijom svojih koševa ponovno približili. Tek u četvrtoj četvrtini prelomili smo susret i riješili pitanje pobjednika. Nisam zadovoljan našom igrom, ali najvažnije je da smo uzeli ono po što smo i došli, a to je pobjeda i nova dva boda.

Sjednica Upravnog odbora KK Zadar 

Večeras s početkom u 19 sati i 30 minuta bit će održana sjednica Upravnog odbora košarkaškog kluba Zadar.

Dvije su točke dnevnog reda, u prvoj, po riječima glasnogovornika kluba Branka Ljubičića bit će napravljena prezentacija ugovora svih igrača koju će izvršiti dva nezavisna pravnika dok se druga točka odnosi na stratešku radionicu koja će biti održana devetog i desetog svibnja u Zadru, a trebala bi dati odgovor na pitanje kako bi košarkaški klub Zadar trebao izgledati i funkcionirati u narednom periodu od 3 do 5 godina.

Najučinkovitiji u redovima Zadra bio je Damir Rančić koji je postigao 26 koševa. Nakon osam odigranih kola košarkaši Zadra imaju 6 pobjeda i jedan poraz i susret manje.

Sljedeće 9. kolo igra se u subotu, a gost Krešine dvorane bit će momčad Zagreba koja je Zadru do sada nanijela jedini poraz.

Prilika za uzvrat je tu, na Zadranima je da ju i iskoriste.


Reci što misliš!