Sport

Košarka, Final Four NLB lige

Partizanu treći uzastopni naslov najboljeg u NLB ligi

Partizanu treći uzastopni naslov najboljeg u NLB ligi

Cibosi skupo platili loš ulaz u utakmicu, ali niti slovenski suci nisu pomogli

Košarkaši Partizana okrunili su sezonu u NLB ligi naslovom prvaka. Vodeća momčad osnovnog dijela lige u finalu je bila bolja od zagrebačke Cibone 63-49.

Hrvatski predstavnik iznimno loše ušao je u utakmicu, šut nije bio na visokoj razini, a obrana je djelovala propusno što je beogradski sastav iskoristio za vodstvo od osam poena nakon uvodne četvrtine (17-9).

Kako je nastavak odmicao, tako je domaćin (igrala se završnica u beogradskoj Areni) podizao svoju igru do maksimalnih +19 u 18. minuti susreta, kada je Stephane Lasme zakucao za 37-18.

Ipak, treća četvrtina protječe u znaku zagrebačkog sastava koji boljom igrom, kontrolom reketa i efikasnošću smanjuje tricom Marina Rozića na -4 pred ulazak u posljednju dionicu igre (47-43).

Novom tricom najboljeg Ciboninog igrača Alana Andersona “vukovi” u 35. minuti imaju “živih” 52-49, no tu i staju, a Partizan serijom 11-0 zaključuje utakmicu i otvara slavlje trećeg uzastopnog naslova u regionalnoj košarkaškoj ligi.

Što se pojedinačnih izvedbi tiče, beogradski je sastav najviše profitirao igrom Novice Veličkovića (17 poena, osam skokova) i Lasmea (11 koševa, šest uhvaćenih lotpi).

Da je Cibona kojim slučajem pobijedila, svog junaka imala bi u Andersonu koji je finale zaključio s 22 poena, po četiri skoka i asistencije, te po pet osvojenih i izgubljenih lopti. Dvoznamenkasti broj poena dodao je još samo Jared Homan (11).

NLB liga, finale:

Partizan - Cibona 63-49

Prvaci:

2009. - Partizan

2008. - Partizan

2007. - Partizan

2006. - FMP

2005. - Hemofarm

2004. - Reflex

2003. - Zadar

2002. - Union Olimpija

Reci što misliš!