Sport

Košarka, NLB liga

NLB Final Four: Cibona - Hemofarm, Partizan - Crvena zvezda

NLB Final Four: Cibona - Hemofarm, Partizan - Crvena zvezda

Gordić donio Ciboni dva euroligaška boda i lakši ždrijeb

Nakon što je trica Nemanje Gordića riješila pitanje pobjednika na utakmici Budućnosti i Crvene zvezde (64-62) postalo je jasno koje će momčadi igrati međusobno u završnici NLB lige.

Podsjetimo da je Cibona porazom (76-73) u Domžalama postala ovisna o ishodu posljednje utakmice osnovnog dijela regionalne košarkaške lige. Da je Zvezda kojim slučajem pobijedila podgoričku Budućnost, zagrebački “vukovi” u polufinalu bi igrali protiv najjače momčadi lige Partizana. Budući da je poraz Zvezdi namijenio takvu sudbinu jasno je da će momčad Velimira Perasovića u beogradskoj Areni (16. do 18. travnja) tražiti put u finale protiv sastava iz Vršca.

Zvezda je u posljednjoj utakmici imala sve u svojim rukama, bolju igru i vodstvo od 15 poena (39-24) u 20. minuti susreta, no već šest minuta nakon odmora na semaforu je pisalo 43-43. Završnica utakmice rješavana je slobodnim bacanjima, gdje je Zvezda nakon dva ubačaja Marka Marinovića povela 62-61. Dalekometni ubačaj Gordića gurnuo ih je prema gradskom derbiju, uručivši Ciboni drugo mjesto i ipak nešto lakšeg protivnika u polufinalu NLB lige.

Inače, Bakić je ubacio 16 poena za beogradsku momčad, jednako kao i Sehović za podgoričku.

NLB liga, 26. kolo:

Budućnost – Crvena zvezda 64-62


Reci što misliš!