Sport

Košarka, NLB liga

Cibona nanijela Partizanu treći poraz i sasvim se približila startnom broju dva

Cibona nanijela Partizanu treći poraz i sasvim se približila startnom broju dva

Anderson ponovo najbolji u redovima Cibone s 23 koša

Košarkaši Cibone pobijedili su Partizan 66-58 na svom parketu u utakmici 25. kola regionalne NLB lige, čime su održali šanse za drugim mjestom prije Final Foura ovog natjecanja.

U svakom slučaju ovom pobjedom je Cibona osigurala svoje mjesto na turniru četiriju najboljih momčadi NLB lige, a za drugim mjestom im treba još i uspjeh protiv Heliosa u Domžalama.

Cibona je veliki dio ogleda protiv Partizana, koji je siguran na prvom mjestu NLB lige, te je ovaj ogled odigrao bez ponajboljeg igrača Novice Veličkovića, vodila, ali je sama sebe gurnula u nezgodnu poziciju tijekom treće četvrtine.

Naime, u tim trenucima je Cibona imala +14, ali je dopustila Partizanu povratak, pa se u samu završnicu ušlo iz istih pozicija. Ipak, od 53-52 za Partizan sedam minuta prije kraja košarkaši Cibone su odigrali sjajnu obranu, a u napadu su veliki dio odgovornosti na sebe preuzeli Calloway, Prkačin i Anderson.

Najbolji je strijelac kod Cibone bio Alan Anderson sa 23 poena i pet skokova. Nikša Prkačin je dodao 14 uz osam skokova.


Reci što misliš!