Sport

Košarka, NLB liga

NLB liga: Split u Spaladiumu protiv Bosne, Cibona sa Wrightom protiv Krke

NLB liga: Split u Spaladiumu protiv Bosne, Cibona sa Wrightom protiv Krke

Derbi kola u Pioniru: Zvezda - Hemofarm

Porazom Zagreba u utorak u Podgorici i sinoćnjim posrtanjem Zadra u Železniku započelo je 23. kolo NLB lige koje se nastavlja večeras sa još pet utakmica.

Cibona pojačana sa Bradley Wrightom, svojim novim-starim igračem dočekuje Krku iz Novog Mesta u Draženovom domu. Klub iz Savske sa Wrightom je potpisao ugovor do kraja natjecanja u NLB ligi, pa će tamnoputi "letač" za Vukove nastupiti već večeras. Odluče li se Cibona i Wright na suradnju i za Hrvatsko prvenstvo iz rostera će vjerojatno "izletjeti" Brane Longin i Bruno Šundov s kojima u Tornju nisu zadovoljni, a imaju visoka primanja.

Splićani večeras igraju svoju prvu utakmicu u Spaladium Areni, odnosno prvi puta nakon četiri desetljeća domaću utakmicu ne igraju na Gripama. Protivnik im je sarajevska Bosna, a oba kluba su prebrinula brjge oko ostanka u ligi pa će gledatelji u Splitu vrlo vjerojatno uživati u košarci. U prodaju je pušteno 5200 karata i očekuje se dobro popunjena dvorana.

Derbi kola igra se u Pioniru gdje druga Zvezda dočekuje treći Hemofarm u reprizi utakmice od srijede. Naime, srpski se klubovi natječu u istoj skupini Eurocupa i prije samo četiri dana gost je uvjerljivo slavio 65-91. 

Premda je Zadar sinoćnjim porazom svoje šanse za plasman među četiri sveo na teoriju Zadrani će pomno pratiti susret u Pioniru. Tko izgubi, postaje potencijalna lovina Zadra u posljednja tri kola.

U četvrtoj utakmici sastaju se Olimpija i Helios, u utakmici koja Zmajčekima ne znači ništa, dok Helios treba svaki bod misli li ostati u ligi i dogodine.

U petom susretu dana Partizan gostuje u Novom Sadu kod Vojvodine.


Reci što misliš!