Sport

Tenis, Australian open

Čilić: Probudio me rano izgubljeni servis

Čilić: Probudio me rano izgubljeni servis

Del Potro u osmini finala

Marin Čilić bio je, dakako, vrlo zadovoljan svojom predstavom protiv Španjolca Davida Ferrera u 3. kolu Australian Opena i pobjedom 7-6(5), 6-3, 6-4.

- Rekao bih da sam igrao jako dobro. Na početku meča sam rano izgubio servis, već u 4. gemu, i to me probudilo. Reagirao sam jako dobro, odmah sam vratio izgubljeni break. Nakon tog trenutka bio sam potpuno u meču, igrao sam dobro do kraja – rekao je Čilić.

Sljedeći protivnik bit će mu Argentinac i vršnjak Juan Martin Del Potro. Obojica su rođeni 1988. godine, Del Potro 23. rujna, a Marin samo pet dana kasnije. Jednako su i visoki, 198 centimetara.

Od dvojice tenisača koji bi trebali obilježiti budućnost tenisa, Argentinac je ipak brže napravio veliki iskorak u karijeri. Prošlog ljeta je osvojio četiri turnira zaredom (Stuttgart, Kitzbühel, Los Angeles i Washington), što ga je lansiralo među deset najboljih tenisača na svijetu. Na US Openu je dogurao do četvrtfinala, a odigrao je i vrlo značajnu ulogu u plasmanu Argentine u finale Davis Cupa. Ovu je godinu Argentinac otvorio petim ATP turnirom u karijeri u Aucklandu.

- Del Potro je doista imao odličnu drugu polovicu prošle sezone, a i ovu je počeo jako dobro. Ja idem u karijeri svojim putem, koji je malo drukčiji od njegovog. On je odskočio prije mene, ali imat ću sigurno i ja svoje šanse za ulazak u top 10. Del Potro je univerzalan i kompletan igrač koji ne troši previše energije tijekom svojih mečeva. Ima odličan servis koji mu pomaže da lakše osvaja poene. Siguran sam da će u budućnosti ostati u vrhu svjetskog tenisa – kaže Čilić o svom sljedećem protivniku.

Dakako, del Potro mu nije ostao dužan:

- Marin igra jako dobro. I ja igram dobro, ali nikad ne znate što će biti s njim ili sa mnom za tri mjeseca. Moramo jednostavno nastaviti raditi i napredovati – rekao je Argentinac, te dodao:

- Igram dobro od prošle godine, ali moram još popraviti igru ako želim pobjeđivati Nadala, Federera, Murrayja ili Đokovića. Ne smijem protiv njih propuštati break lopte ili promašivati voleje ako ih želim svladati.

– rekao je Čilić.


Reci što misliš!