Sport

Nogomet, 1. HNL

Nakon šest komada u mreži Zubak potjerao braću Petrović, Agića i Polovanca

Nakon šest komada u mreži Zubak potjerao braću Petrović, Agića i Polovanca

Nova inicijativa u HNL: Umjesto trenera "lete" igrači

U sesvetskom su se prvoligašu s krizom rezultata odlučili nositi na prilično radikalan način. Zvonimir Zubak je iz momčadi izbacio čak četiri prvotimca.

Nakon pobjede nad Hajdukom početkom listopada, Croatia iz Sesveta u sljedeće je četiri utakmice osvojila samo jedan bod (protiv Šibenika), a inkasirala je ukupno 14 pogodaka. Kap koja je prelila čašu strpljenja Zvonimira Zubaka bila je Dinamova šestica u Maksimiru, a cijenu su platili veterani.

Za prvu momčad sesvetskog kluba više ne konkuriraju Vladimir Petrović, Anto Petrović, Jasmin Agić i Kristijan Polovanec. Podsjetimo, Vladimir Petrović trenutno je vodeći strijelac kluba s pet pogodaka, a od spomenute četvorke svi su osim Ante Petrovića redovito započinjali utakmice u prvoj jedanaestorici.

No, Zubak je imao svoje viđenje situacije: "Odlučili smo pomladiti momčad. To rade svi klubovi, a mi nećemo biti iznimka". A na pitanje koliko je to mudar potez, odgovara ovako: "Recite vi meni što je danas mudro i pametno. To je smjer za koji smo se odlučili i ostajemo pri toj odluci".

Igrači, naravno, nisu niti sanjali ovakav rasplet: "Nemojte me ništa pitati, u šoku sam. Dobili smo napismeno da više nismo u prvoj momčadi. Danas me očekuje razgovor s predsjednikom", kaže najstariji od otpisanih, Vladimir Petrović.

Međutim, on bi se ipak mogao zadržati u klubu, jer već neko vrijeme kandidira za mjesto sportskog direktora. A ostalima Zubak poručuje: "U nogometu uvijek ima posla".


Reci što misliš!