Sport

1. HNL

Zadar zasluženo donosi bod iz Zagreba

Zadar zasluženo donosi bod iz Zagreba

Zagreb i Zadar odigrali su miroljubivo 0-0 iako su obje momčadi imali mnogo izglednih prilika za pobjedu

Novi trener NK Zadar Ivica Datković započeo je svoju trenerski angažman remijem u Zagrebu 0-0. Nogometaši Zadra imali su mnoštvo izglednih prilika no Terkeš i Surać nisu uspjeli pronaći put do mreže domaćina.

Od samog početka utakmice obje momčadi krenule su agresivno po zgoditak, Vugrinec je u 2. minuti povukao napad Zagreba koji je neprecizno glavom završio Krstanović. Dvije minute kasnije gledatelji u Kranjčevićevoj vidjeli su pogođenu vratnicu nakon što je Tomasov proigrao Terkeša, a najbolji prošlogodišnji strijelac HNL-a snažno, no ipak neprecizno, tukao po golu domaćina.

Opasan je bio udarac Vugrinca iz slobodnog udarca koji je prošao tik uz Vukovićevu desnu vratnicu te bomba Ivana Parlova s 20 metara.

Brkljača je u 26. minuti sjajno proigrao Krstanovića, no sigurni gol zaustavlja branič Zadra Naum Batkoski. Do kraja poluvremena za izdvojiti je još pokušaj glavom Kostela no Vuković sigurno hvata loptu.

Drugo poluvrijeme otvorio je udarac Terkeša s 20 metara no lopta ne prolazi živi zid. Odgovorio je Zagreb izglednom prilikom Krstanovića, ali i Zadar je mogao povesti nakon pogreške u obrani Zagrebaša kada poklon loptu nije iskoristio Marin Tomasov.

U 62. minuti Jakov Surać probio je desnu stranu Zagrebove obrane i ubacio u sredinu gdje je najbolje skočio Želimir Terkeš no ni on nije uspio pogoditi mrežu.

Priliku za pobjedu i osvajanje sva tri boda imao je Jakov Surać u 82. minuti kada se našao jedan na jedan s vratarom Zagreba, no u sjajnoj prilici nije se snašao najbolje. Škorić mu je skinuo udarac.

U 90. minuti Zadar je mogao i izgubiti, ali vratar Vuković spasio je siguran zgoditak nakon udarca Grgića.


Reci što misliš!