Sport

Ljetna liga, Pet nebodera - Borik-Puntamika

Ljetna liga, Tihomir Bujan: Nemamo rezultatski imperativ, ali idemo na pobjedu!

Ljetna liga, Tihomir Bujan: Nemamo rezultatski imperativ, ali idemo na pobjedu!

U momčadi Borik-Puntamike prije svega moramo istaknuti veterana Mira Dundova

Derbi 2.kola Ljetne županijske košarkaške lige odigrat će se sutra na terenu kod Pet nebodera, gdje prošle godine trećeplasirana momčad Ljetne lige, Pet nebodera, dočekuje zadarskog prvoligaša, momčad Borik-Puntamike.

"Neboderi", iako sa puno igračkih izostanaka, u 1.kolu su na domaćem terenu očekivano pobijedili Starigrad. Iako sa lošom igrom, momčad Pet nebodera nije imala većih problema sa, u odnosu na prošlu godine Ljetne lige, oslabljenim Starigradom.

S druge strane, zadarski prvoligaš Borik-Puntamika u 1.kolu ostvario je najveću pobjedu. Sa čak 77 koševa razlike, 105-28, pobijeđen je Bulevar.

I jedna i druga momčad na papiru imaju odlične pojedince. U momčadi Pet nebodera možemo istaknuti Tomislava Dražovića, mladog playmakera Zaboka, koji je prošlu sezonu pružio odlične igre baš u Borik-Puntamici.

Nadalje, u rosteru Pet nebodera je i Nenad Delić, 212 centimetara visoki centar, koji u svom kartonu ima i naslov prvaka Hrvatske sa momčadi Splita, kao i Luka Bujas, prošlogodišnji najbolji strijelac Ljetne lige.

Osim nabrojanog trojca, roster "Nebodera" popunjavaju Marko Krivokapić, Ivan Svoboda i Roko Babić, sve mahom igrači koji uspješno nastupaju u hrvatskoj drugoj ligi.

U momčadi Borik-Puntamike prije svega moramo istaknuti veterana Mira Dundova, igrača sa uspješnom i dugogodišnjom karijerom. Uz Dundova, trener Bujan ima na raspolaganju i Matu Anđelića, prošlogodišnjeg igrača Pet nebodera, Petra Marića te Tomislava Baždarića, igrače koji se nadaju svom mjestu u senirskom sastavu Borik-Puntamike u sljedećoj sezoni.

Svi ovi podaci daju nam sliku kako bi ova utakmica trebala biti prava poslastica za gledatelje te da bi se u ovom susretu trebale vidjeti sve čari Ljetne lige.

Kao najavu za pravi zadarski derbi obavili smo kratki razgovor sa trenerima jedne i druge momčadi. Dok momčad Borik-Puntamike vodi poznati zadarski strateg Tihomir Bujan, na klupi "Nebodera" sjedi mladi, dvadesettrogodišnji Petar Gudelj, kojemu je ovo druga trenerska sezona u Ljetnoj ligi.

Tihomir Bujan ističe kako njemu Ljetna liga predstavlja uigravanje i kratku provjeru pojedinaca pred početak A-1 lige. Bujan dodaje kako rezultatskog imperativa nema, ali da sutra ide na pobjedu:

"Nemam puno informacija o protivničkoj momčadi. Poznajem njihove igrače po imenima, ali nisam dovoljno upoznat sa njihovom igrom da bih nešto više mogao reći. Mi nemamo rezultatski imperativ, ali u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Nama ova liga služi kao provjera pojedinaca pred početak A-1 lige, da vidimo na koje od ovih momaka možemo računati ubuduće. Od seniora Borik-Puntamike u našem sastavu je samo Miro Dundov, koji je sam izrazio želju za igranjem Ljetne lige kako bi ostao spreman za početak sezone."

Mladi strateg Pet nebodera, Petar Gudelj, smatra svoju momčad boljom te dodaje kako je cilj njegove momčadi polufinale Ljetne lige:

"Mi smo se nedavno skupili te se samim time tek "tražimo". Pojačani smo u odnosu na prošlu godinu kad smo završili ligu na trećem mjestu. Naš cilj je polufinale te ćemo dati sve od sebe da to i ostvarimo. Dobro poznajemo sve igrače Borik-Puntamike, jer su to mahom momci koji su nastupali za zadarske klubove, ili u A-2 ligi ili u mlađim kategorijama. Mislim da smo bolja momčad te sutra idemo na pobjedu!"

Utakmica Pet nebodera - Borik-Puntamika igra se sutra na terenu kod Pet nebodera s početkom u 18.45 sati.


Reci što misliš!