Sport

Nogomet

Koch potpisao za Rapid

Koch potpisao za Rapid

Georg Koch, vratar koji je postao ljubimac Dinamovih navijača, ipak je napustio plavu svlačionicu

Georg Koch jučer oko podneva sletio je u Zagrebačku zračnu luku Pleso, nakon toga se uputio u svoj iznajmljeni zagrebački stan, pokupio stvari i zauvijek predao ključeve, javlja online izdanje Sportskih novosti .

Njemački vratar više ne stanuje u metropoli, više nije član Dinama, potpisao je jednogodišnji ugovor s bečkim Rapidom. Prije toga, još subotu raskinuo je ugovor s Dinamom koji je imao rok valjanosti do ljeta 2009. godine.

- Sve je prošlo u najboljem redu. Nema baš nikakvih repova.

Razgovarao sam sa Zoranom Mamićem, sve smo dogovorili, rastali smo se u najboljim mogućim odnosima. Ugovor je raskinut, ispalo je najbolje za mene i za Dinamo - kaže Nijemac.

Na čiju štetu je raskinut ugovor?

- Ni na čiju štetu, samo na obostranu korist. Naravno, ne mogu sad o detaljima, valjda razumijete?

Tako je Georg Koch, vratar koji je postao ljubimac Dinamovih navijača, ipak napustio plavu svlačionicu. Branio je uglavnom dobro, ali je imao i kiksova...

Pričate da ste se rastali u idealnim odnosima s Dinamom, ali nama se čini da baš nije bilo tako. Vi ste praktički otjerani, braća Mamić su okrenula palac prema dolje i rekli da više sigurno nećete braniti u Dinamu, da će vas poslati u nižerazrednu Lokomotivu?

- Ne gledam to na takav način. Prije tri mjeseca sportski direktor Zoran Mamić mi je kazao da Dinamo stvara mladu momčad, da će forsirati Kelavu te da razmislim o svom odlasku, odnosno da pokušam pronaći neku drugu opciju. Ja u tom trenutku nisam imamo nikakvu opciju. Zato sam stalno govorio da ću se vratiti na pripreme Dinama. A kamo sam trebao otići? Vratio bih se na pripreme Dinama da prije neki dan nisam sve dogovorio s Rapidom.

Mamići su govorili da tražite bolje startne pozicije u pregovorima?

- Nisam tražio ništa. Stvar je bila vrlo jednostavna, imao sam ugovor s Dinamom. U klubu su smatrali da im više nisam potreban, uostalom, sve su u međuvremenu dogovorili s Tomislavom Butinom.


Reci što misliš!